برگزاری جلسه هم اندیشی با موضوع الزامات روانشناختی بازگشایی دانشگاه ها
در ابتدای این جلسه دکتر بهرام عزیزالله گنجی ریاست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ضمن عرض خیرمقدم به حضار، حلول ماه مبارک رمضان را تبریک گفت و اظهار امیدواری نمود که انشاالله بتوانیم از فیوضات لیالی قدر نهایت بهره را ببریم.
در ادامه دکتر شیوندی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: مسأله بازگشایی دانشگاه ها، آن هم بعد از این مدت طولانی و با تمام بارهای روانی و نگرانی های زیادی که پیرامون ویروس کرونا وجود دارد، مسأله ساده و زودگذری نیست. کرونا پیامدهای زیادی در زندگی دانشجویان داشته است مانند: تغییر ساعات خواب، وابستگی به اینترنت و فضای مجازی بیش از پیش، توسعه پیدا کردن آزادی عمل در کلاس های مجازی، کاهش استفاده از کتاب های کاغذی و افت تحصیل و کاهش انگیزه ی ادامه تحصیل.
وی افزود: موضوع مهم و مورد بحث در شرایط کرونا، این مسأله است که بیش از 19 هزار نفر از دانشجویان، یکی از اعضای درجه یک خانواده شان را در اثر کرونا از دست دادند و لذا ناراحتی و خشم فروخورده دارند و زمانی که وارد دانشگاه شود، باید متناسب با این مشکلات، اقداماتی را سامان دهیم تا به حل و فصل مشکلات روانی شان بپردازیم. علاوه بر این، درصدی از دانشجویان نیز دچار آسیب های روانی و اجتماعی شده اند و باید اقدامات مطلوب انجام پذیرد.
دکتر شیوندی تاکید کرد: بخشی از ایجاد فضای روانشناختی مناسب در دانشگاه، به مدیریت استرس برمی گردد؛ چرا که تحت تاثیر این شرایط، نشاط عمومی کم و افت خلقی ایجاد می شود و در نتیجه فعالیت آموزشی و فرهنگی ما باید به گونه ای سامان داده شود که بتوانیم این مشکلات را جبران و فضای با نشاطی را ایجاد کنیم تا باعث کاهش نگرانی های دانشجویان شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: یکی از عواملی که در زمینه کاهش استرس به ما می تواند کمک کند این است که نسبت به رفتار کرونا به افراد آگاهی دهیم؛ زیرا هر چه افراد نسبت به موقعیت ها آگاهی بیشتری داشته باشند، استرس کمتری خواهند داشت.
گفتنی است این جلسه با پرسش و پاسخ پایان یافت.