پیام تبریک مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه به مناسبت حلول بهار طبیعت و یادآوری برخی از الزامات دانشگاه تمدن ساز

۰۸ فروردین ۱۴۰۱ | ۲۳:۴۰ کد : ۷۴۴ اخبـــار دانشگاه
تعداد بازدید:۹۹۶
به گزارش روابط عمومی، حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به مناسبت حلول بهار طبیعت و یادآوری برخی از الزامات دانشگاه تمدن ساز پیامی را صادر نمود. متن پیام به شرح ذیل است:
پیام تبریک مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه به مناسبت حلول بهار طبیعت و یادآوری برخی از الزامات دانشگاه تمدن ساز

بسم الله الرحمن الرحیم
سرپرست محترم دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل،
برادر ارجمند، جناب آقای دکتر بهرام عزیز الله گنجی
سلام علیکم
ضمن تبریک حلول بهار طبیعت به حضرتعالی و همه دانشگاهیان عزیز دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، با توجه به تعیین خط مشی کلی کشور برای سال جدید، توسط رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای، حفظه الله تعالی، نکاتی به محضر حضرتعالی تقدیم می شود. امیدوارم با حفظ روحیه جهادی و پیروی از دستورات رهبر معظم انقلاب و بهره گیری از همه ظرفیت های موجود، نقش مهمی در تحقق منویات معظم له، داشته باشیم.
۱ - با انتخاب جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر رئیسی به عنوان هشتمین رئیس جمهور نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و تشکیل دولتی مردمی با دیدگاه هایی انقلابی و مدیریتی جهادی، به نظر می رسد ان شاءالله تعالی، زمینه های دستیابی به تمدن نوین اسلامی، هموارتر گردد.
ولایت مداری، حفظ و ارتقای روحیه انقلابی، بهره گیری از اصول مدیریت جهادی، امید آفرینی، جذب حداکثری با حفظ اصول انقلابی و عقلانیت در تصمیمات، برخی از مهمترین شاخصه های مدیران انقلابی است.
۲- از دیدگاه مقام معظم رهبری ،اصلاح جامعه بدون اصلاح فرهنگ آن، میسر نیست. تلاش‌های اقتصادی و اجتماعی زمانی می‌توانند شاهد مقصود را در آغوش بگیرند که الزامات مورد نظر آنها در فرهنگ جامعه نهادینه شده باشد.
(سخنرانی در حرم مطهر امام رضا علیه السلام، ۱ / ۱ / ۹۳).
درخصوص راهبردهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی که می تواند محیط مقدس دانشگاه را زمینه ساز تکامل روحی و معنوی دانشگاهیان عزیز قرار دهد، موارد ذیل، مورد انتظار است؛
- ترویج عقلانیت شیعی و پرهیز از سطحی نگری در فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی.
- تشکیل اتاق فکر، جهت رصد فعالیت های فرهنگی برای سه رکن اصلی دانشگاه(اساتید ، دانشجویان و یاوران علمی)، جهت برنامه ریزی، اولویت گذاری و ارائه پیشنهادات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، به شورای فرهنگی دانشگاه.
- باز خوانی فلسفه تشکیل انجمن های علمی و کانون های فرهنگی و اجتماعی و بروز نمودن آنها با مشارکت حداکثری دانشجویان عزیز.
- حمایت و تعمیق فعالیت های تشکل های انقلابی.
- هم افزایی با مجموعه های انقلابی دانشگاه، جهت پیشبرد اهداف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دانشگاه.
- ایجاد و گسترش روحیه انقلابی، امید و نشاط میان دانشگاهیان عزیز و گرامی.
- استفاده از ظرفیت های موجود در ارتقاء ارتباط دانشگاه و حوزه.
۳- طی سه دهه گذشته، سرمایه‌گذاری کلانی در حوزه علم و فناوری در دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و صنایع انجام شده است. در این میان، ‏تأکید های فراوان رهبر معظم انقلاب تا به امروز درباره نقش بی بدیل اقتصاد دانش‌بنیان در تحقق اقتصاد مقاومتی و اهداف کلان بیانیه گام دوم ‏انقلاب اسلامی، ضرورت توجه دانشگاه های کشور بویژه دانشگاه های صنعتی برای تبدیل شدن به دانشگاه های نسل سوم و چهارم را جدی تر ‏نموده است.‏
بدین منظور، موارد ذیل قابل پیگیری است؛
- به نظر کارشناسان، راه تحقق اقتصاد مقاومتی، توسعه اقتصاد دانش بنیان و شرکت‌های دانش بنیان است. از آنجا که موفقیت پایدار شرکت‎ ‎های ‏دانش بنیان، بدون پشتوانه علمی و تخصصی دانشگاه ها، به صورت علمی و عملی، محقق نخواهد شد، لذا دانشگاه‌ها به ویژه دانشگاه‌های صنعتی ‏برای ایجاد زیست بوم‌نوآوری و فناوری و توسعه زیرساخت‌های نرم افزاری و سخت افزاری آن، باید نقش و اثر محوری خود را محقق سازند ‏و در این زمینه  با توجه به اسناد بالادستی کشور، راهبردها و راهکارهای جدید خود را در راستای دانشگاه تمدن‌ساز اسلامی در گام دوم ‏انقلاب، تدوین و اجرایی نمایند.‏
دانشگاه بزرگ صنعتی نوشیروانی بابل، با داشتن پشتوانه‌های علمی لازم و پیشتازی در برخی از محورهای علمی، می تواند به عنوان یک ‏دانشگاه کارآفرین و تمدن ساز، در حل بسیاری از مسائل و معضلات استان مازندران و کشور، نقشی اساسی داشته باشد و شایسته است، مسئولانه ‏پیگیر تحقّق این نقش خود باشد.
به این منظور، پیشنهاد می‌شود با تشکیل یک کارگروه ویژه، جوانب امر به صورت کامل بررسی گردد و ‏اقدامات عملی لازم در تمامی حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، فناوری و فرهنگی اتخاذ شود.‏
- سیاستگذاری و فعال نمودن توسعه پایدار دانشگاه، بویژه در حوزه درآمدزایی اختصاصی.
- ارتقاء و توجه بیش از پیش به روابط و تعاملات بین الملل، به عنوان مهمترین ابزار دیپلماسی علمی.
  - جذب دانشجویان خارجی و توسعه فرهنگ ایرانی و اسلامی.
- زمینه سازی مناسب، برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی و تولید محصولات دانش بنیان و در نهایت تکمیل زنجیره علم، فناوری و ثروت و ایجاد توسعه پایدار.
- تامین تجهیزات مناسب و بروز آزمایشگاهها و گسترش آنها.
- اخذ بودجه های تحقیقاتی مناسب و سرمایه گذاری برای زیر ساخت های آتی.
- تشکیل کارگروهی جهت تشکیل و ساماندهی انجمن دانش آموختگان دانشگاه و تهیه پایگاه داده کامل، از فارغ التحصیلان دانشگاه به منظور ارائه خدمات متقابل، بین دانشگاه و شرکت های دانشجویان پیشین، برای اشتغال زایی دانشجویان فعلی.
- ایجاد شرکت های دانشگاهی متولی صادرات محصولات شرکت های دانش بنیان به بازار منطقه و بین الملل.(چند سالی است که این شرکت ها در برخی دانشگاه های کشور ایجاد شده اند و باعث رشد و بالندگی شرکتهای دانش بنیان زیر مجموعه این دانشگاه ها شده اند.  با توجه به رسالتی که دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در منطقه شمال کشور دارد به نظر می رسد باید نقش جدی تری نه تنها برای خود، بلکه برای تمام دانشگاه های منطقه شمال ایفا کند).
- بروز کردن استانداردهای آموزشی، متناسب با مأموریت های دانشگاه نسل سوم و چهارم.
- برنامه ریزی برای  مهارت افزائی دانشجویان عزیز.
- اصلاح آیین نامه ارتقاء و تنوع بخشیدن به فعالیتهایی وتویی و اضافه نمودن موارد وتویی که مرتبط با حل مشکلات صنعت و جامعه باشد.
*به طور قطع، دیدگاهها و پیشنهادهای بسیار مهم و کارگشای دیگری هم از طرف سایر کارشناسان دلسوز، وجود دارد که شایسته است به صورت مستمر و در چارچوب برنامه ای منظم از آنها برای پیشبرد اهداف دانشگاه طراز تمدن ساز استفاده نمود.


( ۳ )