کارگاه مدیریت استرس در شرایط بحرانی برگزار شد

۰۸ تیر ۱۴۰۴ | ۱۲:۴۸ کد : ۶۸۰۶ اخبـــار دانشگاه سرخط خبرها
تعداد بازدید:۱۲۴
به گزارش روابط عمومی، از سوی مرکز مشاوره و سلامت معاونت دانشجویی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، کارگاه مدیریت استرس در شرایط بحرانی ویژه اساتید و کارمندان در سالن اجتماعات مرحوم دکتر سید فرید حسینی زاده برگزار شد.
کارگاه مدیریت استرس در شرایط بحرانی برگزار شد

رقیه نورانی دکترای روانشناسی و عضو غیر هیات علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل   و مدرس این کارگاه آموزشی گفت: در شرایط ناشی از حملات اخیر، وجود اضطراب، ترس، اندوه و ناتوانی، احساساتی طبیعی در افراد جامعه است؛ پاسخ طبیعی مغز ما به خطر واقعی احساس ترس و اضطراب است تا بدن ما برای جنگ یا گریز آماده شود و مهم است که بتوانیم با مدیریت صحیح، این دوران سخت را پشت سر بگذاریم.
دکتر نورانی تاثیرات بحران بر روی افراد شامل را مواردی از قبیل برانگیختگی، افکار مزاحم و اجتناب رفتاری برشمرد و گفت: با تجربه ی یک بحران، عوارض مادی و فیزیکی آن پس مدتی  رفع می شود؛ اما عوارض روانی آن تا مدت ها، سال ها و برای کسانی که از نزدیک آسیب دیدند گاهی تا آخر عمر باقی می ماند. بنابراین مهم است با آموختن مهارت های مدیریت استرس در شرایط بحران، آسیب ها را به حداقل برسانیم. بحران آثاری بر جسم، روان و رفتار ما دارد. هر کدام از ما ممکن است در طول وقایع اخیر علائمی را در بدن و افکار نگران کننده ای را در روانمان تجربه کرده باشیم و به دنبال آن رفتارهای به خصوصی را نشان داده باشیم. تکنیک های متفاوتی برای آرام سازی بدن و مدیریت افکار مزاحم وجود دارد. یکی از تکنیک های کاربردی برای آرامش بدن تنفس شکمی است؛ با این کار حجم اکسیژن بیش تری وارد بدن می شود که به مغز پیام آرامش می دهد و سبب می شود تنش عضلانی نیز کم شود.  
برای مدیریت افکار مزاحم یکی از تکنیک های کاربری تبدیل نگرانی دردسر ساز به نگرانی کارساز است. هر کدام از این نگرانی ها ویژگی هایی دارد که با شناخت آن ها می توانیم با تبدیل نگرانی دردسر ساز به نگرانی کارساز به کاهش استرس کمک کنیم.  
وی افزود: خوب است که در شرایط بحرانی برای اینکه مغز ما پیام خطر بیش از اندازه دریافت نکند، کارهای معمول زندگی خود را ادامه دهیم و از آن ها اجتناب نکنیم، مانند گفت و گوهای خانوادگی، کارهای روتین روزانه و ... و برای حفظ سلامت روانی و سلامت اجتماعی نیز با انجام برخی کارهای ساده می توانیم میزان اضطراب خودمان و اطرافیانمان را کاهش دهیم. 
جهت آشنایی با تکنیک های حفظ سلامت روان و اجتماعی و کسب اطلاعات بیشتر از این کارگاه آموزشی اینجا کلیک کنید.


لینک دانلود فایل