سمپوزیوم بین المللی افق های نوین در رشته های فنی و مهندسی برگزار شد

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۴:۱۵ کد : ۶۶۸۲ اخبـــار دانشگاه سرخط خبرها
تعداد بازدید:۱۱۱
به گزارش روابط عمومی، سمپوزیوم بین المللی افق های نوین در رشته های فنی و مهندسی با حضور سرپرست دانشگاه، مسئولین شهری و استانی، اساتید، محققان، صنعتگران و دانشجویان در سالن آمفی تئاتر زنده یاد نوشیروانی برگزار شد.
سمپوزیوم بین المللی افق های نوین در رشته های فنی و مهندسی برگزار شد

دکتر سید محمود ربیعی سرپرست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با عرض خیرمقدم و قدردانی از مهمانان و مدعوین گفت: امروزه تکنولوژی به بخشی اجتناب‌ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده است. فناوری های نوین در همه ی جنبه های زندگی نفوذ کرده و با ایجاد فرصت‌های جدید، تاثیر عمیقی بر نحوه و سبک زندگی انسان خردمند امروزی گذاشته  است و به طور مستمر سبب تغییر و تحول در جهان معاصر شده است.
دکتر ربیعی  اظهار داشت: در زمانه ای زندگی می کنیم که‌ سرعت تحولات بالاست و علم و دانش سلطه خود را بر همه جهان گسترانده است و بسیاری از آرزوهای بشر دست یافتنی شد. در این عصر، دانش و تولید علم سهم بنیادینی در قدرت و منزلت کشورها دارد و قطعا ادراک جهان امروز، بدون درک عمیق تمدن سایبری، انقلاب هوش مصنوعی و سلطه تمدن دیجیتال ممکن نخواهد بود.
سرپرست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به واژگان تحقیق و توسعه(R&D) اشاره کرد و گفت:  واو بین این دو کلمه، نه به عنوان یک حرف ربط ساده، بلکه به عنوان یک پیوند حیاتی و اثربخش نقش آفرینی می کند که اگر حذف شود هر دو  از مسیرشان خارج می شوند. این دو مهم جدا از هم نیستند، تحقق و توسعه در کنار هم سبب رشد و تعالی جوامع می شوند؛ و اگر از یکدیگر فاصله بگیرند تحقیقات دانشگاهی پر می شود از پایان نامه ها و مقالاتی که صرفا برای پر کردن رزومه ها نوشته می شوند و توسعه صنعتی نیز تبدیل به کپی کاری، مهندسی معکوس و آزمون و خطاهای پرهزینه، بدون اتکا به دانش روز یا نوآوری بومی می گردد و در یک کلام حاصل این افتراق می شود سال ها تلاش بی نتیجه. بنابراین تا زمانی که تحقیق و توسعه را در یک زیست بوم مشترک نبینیم، نه علمی در خدمت جامعه خواهیم داشت و نه صنعتی در خدمت پیشرفت.
دکتر ربیعی گفت: سمپوزیوم بین المللی افق های نوین در رشته های فنی و مهندسی در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با هدف افزایش تعامل بین دانشگاه و صنعت مبتنی بر حل مسائل و چالش های روز صنعت و جامعه، حرکت در مرزهای دانش جهانی با نگاه به مسایل توسعه ای شکل گرفته است. قطعا فناوری در دنیای امروز، نتیجه همکاری ها و تبادلات علمی بین دانشگاه ها و صنایع است. امید است این سمپوزیوم گامی هر چند کوچک در راستای وحدت بیش از پیش تحقیق و توسعه و دانشگاه و صنعت بردارد.
در ادامه مهندس مصطفی میرتبار معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان بابل با قدردانی از فعالیت های علمی ارزشمند دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و با تبریک روز معلم گفت: نقش معلم فراتر از آموزش و تعلیم صرف علوم است؛ بلکه معلم به فراگیرنده خود جهت، مهارت، سبک زندگی می آموزد و شخصیت اجتماعی او را می سازد.
مهندس میرتبار اظهار داشت: در زمانه ای زندگی می کنیم که با پیشرفت دانش و فناوری های مبتنی بر نانو، بیوتکنولوژی، همبستگی های بین رشته ای و ... مرزهای بین واقعیت و خیال کم رنگ شده و ماشین به بافت زنده نزدیک شد. در عصر اطلاعات و با ارتباط با دانشگاه ها و با کمک فناوری می توانیم برخی عقب افتادگی ها را جبران کنیم و میانبری رو به جلو بزنیم.
سپس علی محمد مصباحی‌نیا رییس پردیس هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال ایران به ایراد سخنرانی در زمینه هوش مصنوعی پرداخت و افزود: تجاری سازی فناوری در دانشگاه ها اتفاق می افتد و ما تلاش می کنیم تا سرمایه گذاری صحیح بر روی فناوری در راستای حل چالش ها و کلان مسایل کشور انجام دهیم و در این مسیر باید همگرایی فناوری اتفاق بیفتد.
در ادامه دکتر حسن نتاج نماینده شهرستان بابل در مجلس شورای اسلامی با قدردانی از فعالیت های دانشگاه، از شکل گیری فراکسیون هوش مصنوعی در مجلس خبر داد و گفت: این فراکسیون شکل گرفت تا از حالت فعالیت های سنتی به سمت تکنولوژی حرکت کنیم که این امر نیازمند فعالیت شما اساتید و دانشجویان است.
گفتنی است در این سمپوزیوم، تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان پردیس هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال ایران و دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل منعقد و به امضای علی محمد مصباحی‌نیا ریاست پردیس و سید محمود ربیعی سرپرست دانشگاه نوشیروانی رسید و  مراسم افتتاحیه با ایراد سخنرانی دکتر کریمی از اساتید برجسته هوش مصنوعی در کشور با موضوع هوش مصنوعی پیشران صنعت آینده به پایان رسید.