جشن بزرگداشت روز مهندس ۴۰۳ برگزار شد

در ابتدای این جشن، دکتر سید محمود ربیعی سرپرست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با عرض تبریک حلول ماه رمضان گفت: ماه رمضان ماه عشق و صمیمت و بندگی است. فقط ماه نخوردن و نیاشامیدن نیست، این حداقل کاری است که انجام می دهیم، قبل از هر چیز باید دل و فکر و وجدان ما روزه دار باشد.
سرپرست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: نامگذاری یک روز در تقویم به نام مهندس، نشان از جایگاه بالا و والای این قشر فرهیخته دارد که خلاقیت مشخصه ی اصلی آن هاست.
سرپرست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اظهارداشت: تاریخ مهندسی از زمانی آغاز شد که بشر احساس نیاز نمود تا برای بهتر زیستن، باید علم و دانش خود را به کار گیرد و از طبیعت و مواد موجود در آن برای بهتر زندگی کردن بهره مند گردد.
دکتر ربیعی افزود: اساس تلاش ها بر جستجو است. همه ی موجودات ذهن جستجوگر دارند؛ اما آن چیزی که انسان را از دیگر موجودات متمایز می سازد به کارگیری علم است. در حوزه مهندسی، دست به خلاقیت می زنید که آن را از خالق خود به ارث بردید. تفاوت دانش و مهندسی در این است که دانش به چیستی و چرایی قضیه می پردازد و مهندسی فن به کارگیری علوم است.
این چهره ی دانشگاهی گفت: روز مهندسی منتسب به نام دانشمند ایرانی خواجه نصیرالدین طوسی است. بزرگترین ویژگی و مشخصه خواجه نصیرالدین طوسی جامع الاطراف بودن اوست؛ یعنی هم در علم نجوم و شعر و سیاست و ... فعال بود و هم در علم ریاضی و مهندسی و اندازه گیری صاحب نظر بود، اما در کنار این ها چیزی که خواجه نصیرالدین طوسی را متمایز از دیگران ساخت، توانمندی او در مدیریت مغولان بود. آن ها را با ارزش علم و دانش آشنا ساخت؛ بنابراین علم این قدرت را دارد که چاقوی وحشی مغولان را به تیغ جراحی جان بخش تبدیل کند و در مکتب خواجه نصیرالدین کار غیر ممکن وجود نداشت.
دکتر ربیعی در پایان اظهار داشت: خلاقیت قلب تپنده ی مهندسی است. علم مهندسی ربطی به رشته و تخصص خاص ندارد؛ بلکه مهندسان یاد می گیرند که چگونه از علم برای بهتر شدن زندگی شان بهره گیرند و همچنین آن ها وظیفه دارند روح امید و سازندگی را در جامعه پیاده کنند.
گفتنی است اجرای مسابقه، تئاتر، موسیقی زنده، تجلیل از دانشجویان و ضیافت افطار از آیتم های این جشن بود.
در این جشن از انجمن های علمی برگزیده، نشریات برتر، اساتید مشاور برگزیده انجمن های علمی، دبیر انجمن علمی برگزیده، کارشناسان انجمن های علمی و نشریات دانشگاهی تجلیل شد که اسامی آن ها در ذیل آمده است.
انجمن های علمی برگزیده:
انجمن علمی مهندسی عمران: دبیر محمد مهدی یوسفی
انجمن علمی مهندسی معماری: دبیر بهاره محمدی
انجمن علمی ریاضی: دبیر زهرا خیرخواه
انجمن علمی برتر در بخش آموزشی: انجمن علمی مهندسی عمران، دبیر محمد مهدی یوسفی
نشریات برتر:
نشریه عمران مازندران مربوط به انجمن علمی مهندسی عمران، مدیر مسئول محمد مهدی یوسفی
نشریه نفار مربوط به انجمن علمی مهندسی معماری، مدیر مسئول نفیسه گلپور
اساتید مشاور برگزیده انجمن های علمی:
دکتر فرهاد قادری استاد مشاور انجمن علمی مهندسی عمران
دکتر عبدالحمید خورشیدیان استاد مشاور انجمن علمی مهندسی معماری
دکتر محسن علیپور استاد مشاور انجمن علمی ریاضی
دکتر آرش نعمتی استاد مشاور انجمن علمی مهندسی صنایع
دبیر انجمن علمی برگزیده: محمد مهدی یوسفی انجمن علمی مهندسی عمران
تجلیل از انجمن علمی مهندسی عمران برگزیده هفدهمین جشنواره بین المللی حرکت
کارشناس انجمن های علمی و نشریات دانشگاهی: خانم زهرا یزدی و مهندس مهدی اسماعیلی.