تولید کیت‌های تشخیص بر بالین در پلتفرم میکروفلوئیدیک در شرکت فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه

۲۶ دی ۱۴۰۳ | ۱۳:۲۳ کد : ۶۴۷۰ اخبـــار دانشگاه سرخط خبرها
تعداد بازدید:۱۱۹
به گزارش روابط عمومی، شرکت فناوران ریزتراشه افق (فرا)، با هدف ایجاد یک بستر مطلوب برای اتوماسیون تست‌های تشخیص طبی و سنجش نشانگرهای زیستی در کشور، فعالیت رسمی خود را از سال ۱۴۰۱ آغاز کرد. این شرکت فناور که از سال ۱۴۰۲ در مرکز رشد دانشگاه صنعتی نوشیروانی مستقر است، به‌صورت تخصصی در زمینه تولید کیت‌های تشخیص بر بالین در پلتفرم میکروفلوئیدیک گریز از مرکز فعالیت می‌کند و از مهم‌ترین ویژگی‌های این کیت‌ها می‌توان به اتوماسیون کامل، دقت و سرعت بالا، عدم نیاز به کاربران متخصص و دسترسی آسان اشاره کرد؛ اتفاقی که می‌تواند امکان استفاده از آن‌ها را در هر نقطه از کشور، حتی در مناطق با امکانات کم به‌آسانی فراهم کند.
تولید کیت‌های تشخیص بر بالین در پلتفرم میکروفلوئیدیک در شرکت فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه

دکتر عباس رامیار (عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک)، دکتر امیرحسین قاسمی و مهندس رضا درخشان از موسسین این شرکت فناور هستند. همچنین شرکت فرا با هدف ایجاد بستری پویا و خلاق برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و استفاده از توانمندی‌های آنان، همواره از پتانسل دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در بخش تحقیق و توسعه بهره می گیرد. از طرفی، با توجه به ماهیت میان‌رشته‌ای این زمینه، افراد متخصص و کار آزموده‌ای در حوزه‌های مهندسی مکانیک، میکروفلوئیدیک، زیست‌پزشکی، الکترونیک و اپتیک در تیم فرا حضور دارند تا به کمک یکدیگر گامی موثر در راستای سلامت و درمان کشور بردارند.

کسب عنوان تیم برتر در ششمین دوره برنامه نوپاهای فناوری‌های همگرا وابسته به مرکز راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال 1401، کسب رتبه نخست در بخش طرح کسب‌وکار در دومین جشنواره بین‌المللی نوآوری و کسب‌وکار نوشیروانی در سال 1402 و کسب عنوان تیم برتر در جشنواره ایده تا استارت‌آپ در دومین کنگره بین‌المللی کنسر ژنومیکس در سال 1403 از جمله دستاوردهای این شرکت فناور می‌باشد.

گفتنی است شرکت فرا تاکنون موفق به دریافت حمایت‌های مختلفی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو در قالب طرح‌های پژوهشی شده است.