امامت از منظر علویان طبرستان، در سخنرانی علمی پژوهشی دانشگاه مورد بررسی قرار گرفت

۱۵ دی ۱۴۰۳ | ۰۸:۰۷ کد : ۶۴۴۴ اخبـــار دانشگاه سرخط خبرها
تعداد بازدید:۸۳
به گزارش روابط عمومی، دکتر غلامرضا ضابط پور عضو هیأت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در سخنرانی علمی پژوهشی به موضوع امامت از منظر علویان طبرستان پرداخت.
امامت از منظر علویان طبرستان، در سخنرانی علمی پژوهشی دانشگاه مورد بررسی قرار گرفت

دکتر ضابط پور گفت: یکی از جریان های تاثیرگذار در جهان اسلام، علویان بودند که تحت عنوان شیعه یا علوی خوانده شدند و عموما (صرف نظر از گرایش های مختلف) بنا به اصل انتخاب امام(ع) بر اساس نص و اعتقاد به حکومت آرمانی شیعه، همواره با حکومت های وقت مخالفت ورزیدند و همواره در پی حکومت فردی از اهل بیت (ع) بودند.

 عضو هیأت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه اظهار داشت: علویان طبرستان، گروهی از بزرگان اولاد حضرت علی (ع) اولین حکومت شیعی مذهب (البته شیعه زیدیه یا چهار امامی) در جهان اسلام بوده است که در بین سال های ۲۵۰ تا ۳۱۶ هجری به تناوب در طبرستان (مازندران) حکومت کردند.
دکتر ضابط پور اظهار داشت: دوران حکومت علویان در طبرستان با قدرت گرفتن حسن بن زید آغاز و با قتل حسن بن قاسم به پایان رسید. بعضی از دستورات مذهبی که توسط حسن بن زید حاکم طبرستان صادر گردید عبارتند از:
1. مردم را به متابعت به کتاب خدا و سنت پیامبر وادار کنید به گونه ای که در اصول و فروع دین از رفتار و گفتار علی (ع) پیروی کنند.
2. از عقیده جبریه و مشبهه دوری گزینند.
3. در اذان و اقامه «حی علی خیر العمل» بگویند.
4. در اقامه هر عبارت را دو مرتبه بگویند.
5. در نماز «بسم الله الرحمن الرحیم» را با صدای بلند بخوانند.
6. برای نماز بامداد قنوت را واجب دانند.
7. در نماز میت پنج تکبیر بخوانند.
8. همچنین ممنوعیت مسح کشیدن بر کفش ها.