در سخنرانی علمی پژوهشی هفته پژوهش و فناوری دانشگاه؛

رابط مغز و کامپیوتر و علوم اعصاب محاسباتی مورد بررسی قرار گرفت

۲۴ آذر ۱۴۰۳ | ۰۹:۱۳ کد : ۶۴۰۸ اخبـــار دانشگاه سرخط خبرها
تعداد بازدید:۲۱۰
به گزارش روابط عمومی، دکتر فریده ابراهیمی عضو هیأت علمی گروه مهندسی پزشکی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: علوم اعصاب (neuroscience)، مطالعه علمی سیستم عصبی (مغز، نخاع و سیستم عصبی محیطی)، عملکرد و اختلالات مربوط به آن است. علوم اعصاب محاسباتی (Computational neuroscience) شاخه ای از علوم اعصاب است که به مسائل مربوط به مدلسازی مغز توسط ابزارهای ریاضی می پردازد. در این بین، رابط های مغز و کامپیوتر ( BCI ) از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند؛ زیرا این رابط ها با حذف مسیرهای طبیعی عصبی و ماهیچه ای، تعامل مستقیم با محیط، توسط مغز را امکان پذیر می سازند.
رابط مغز و کامپیوتر و علوم اعصاب محاسباتی مورد بررسی قرار گرفت

دکتر ابراهیمی اظهار داشت: در این شاخه از علوم اعصاب، استفاده از امواج مغزی که به صورت غیرتهاجمی ثبت می شوند، از سایر روش های استخراج اطلاعات از عملکرد مغز، متداولتر است. به عنوان مثال از زیر شاخه ای BCI مبتنی بر امواج مغزی، می توان به پردازش سیگنال های ثبت شده به صورت غیر تهاجمی در خواب و بیداری، در افراد مبتلا به اختلالات مغزی و همچنین پتانسیل های وابسته به رخداد ( Evoked Potentials ) اشاره نمود. نتایج حاصل از پژوهش ها در این حوزه می تواند در توانبخشی معلولان موثر باشد.
عضو هیات علمی گروه مهندسی پزشکی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر گفت: تعداد زیاد مقالات منتشر شده در این حوزه توسط محققان، با یک جستجوی ساده در Google Schoolar یا PubMed، اهمیت آن را آشکار می سازد. اساتید و دانشجویان زیادی در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی نوشیروانی و به طور خاص گروه مهندسی پزشکی، در این حوزه تحقیق می کنند که به عنوان مثال می توان به موضوعاتی از قبیل پردازش امواج مغزی در خواب به منظور تشخیص اختلالات خواب، در بیماری های مربوط به سیستم عصبی مانند صرع، اختلالات شناختی مغز و ... برای تشخیص و پیش بینی بیماری ها، در طبقه بندی تصورات حرکتی برای کمک به افراد دارای معلولیت اشاره نمود. لازم به ذکر است که پژوهش در این حوزه در دانشکده مهندسی برق منجر به انتشار تعداد زیادی مقاله در مجلات معتبر بین المللی نیز شده است.


( ۱ )