مراسم گرامیداشت روز فناوری و ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت برگزار شد
دکتر بهرام عزیزالله گنجی رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی با عرض تبریک هفته پژوهش و فناوری گفت: هدف اصلی دانشگاه در مسیر رشد و تعالی، گذار از دانشگاه های نسل ۲ به دانشگاه های نسل۴ و ۵ و تاثیرگذار است.
رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: در مسیر حرکت از ایده تا بازار، دانش فنی دانشگاه، ایده ها و طرح های برخاسته از بستر آموزش دانشگاه، مورد پژوهش، بررسی و محاسبات دقیق قرار می گیرد و آماده ی تبدیل به فناوری و تولید محصول می گردد، که در این بخش بین پژوهش و فناوری فاصله ای وجود دارد که امروزه با وجود شرکت های دانش بنیان و هسته های فناور برطرف می گردد که اگر ارتباط بین پژوهش و فناوری شکل نگیرد در حد تولید مقاله باقی می ماند.
دکتر عزیزالله گنجی گفت: شرکت های دانش بنیان و هسته های فناور، حلقه وصل دانشگاه و صنعت هستند. شرکت هایی که تولید محصول دارند و به بازار عرضه می کنند و در پایان تاکید کرد که همیشه طرحی که بر اساس دانش و محاسبات دقیق؛ یعنی دانش بنیان باشد، موفق است.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین خاکزاد مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه با عرض تبریک روز پژوهش و فناوری به یک حلقه مفقوده در سیستم ساختمان پژوهش و فناوری در دنیا اشاره کرد که روز به روز نمایان تر می شود و متفکران و مؤسسات فراوانی را به چاره اندیشی وا داشت و آن این است که دایره ی اخلاق در حوزه پژوهش و فناوری کجاست؟
حجت الاسلام و المسلمین خاکزاد گفت: هوش مصنوعی از آخرین دستاوردهای حوزه فناوری است که به نوعی زندگی دومی را محقق می کند. در این شرایط ما به عنوان کشوری که دارای ایدئولوژی هستیم، باید جایگاه اخلاق را در کنار این پیشرفت فناوری ببینیم، به مسأله ی باید ها و نباید های حوزه علوم انسانی در این فناوری ها توجه شود، قبل از آن که در آینده، به خلاء آن به عنوان آسیب بپردازیم.
سپس دکتر مجید عباسی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی مواد و صنایع و عضو شورای مرکزی مرکز رشد دانشگاه نیز به اهمیت فناوری و تاثیر آن بر رشد اجتماعی، اقتصادی و امنیت جامعه و ... اشاره کرد و گفت: دانشگاه به عنوان کلیدی ترین محور توسعه باید اساتید و دانشجویان را به گونه ای هدایت کند که در خدمت جامعه باشند و جایی که نشان میدهد دانشگاه در خدمت جامعه و در راستای حل مشکلات و معضلات قدم بر می دارد مرکز رشد فناوری است و در ادامه به بیان تفاوت های علم و فناوری پرداخت.
در ادامه دکتر حسام عمران پور مدیر مرکز رشد دانشگاه به ارائه گزارشی از عملکرد این پرداخت و گفت: هم اکنون ۲۰ شرکت و ۲۴ هسته فناور در این مرکز مشغول فعالیت هستند و همچنین به بیان رسالت راهبردی مرکز پرداخت و افزود: حدود ۸۷ درصد از فعالین مرکز از دانش آموختگان، فارغ التحصیلان، اساتید و دانشجویان دانشگاه هستند.
در ادامه دکتر علی درزی از شرکت ابررایانه طبرستان به بیان تجربه موفق شراکت استراتژیک و افزایش بهره وری و رشد شرکت پرداخت. مهندس جلال الدین عابسی، شرکت رایمون فناور آسیا و محصولاتش را معرفی نمود و مهندس علیزاده نیز از شرکت فرابینا و فعالیت هایش در زمینه هوشمند سازی سازمانی گفت.
در پایان از سه سخنران مراسم؛ آقایان دکتر درزی، مهندس عابسی و مهندس علیزاده با اهدای لوح سپاس تقدیر شد.