مراسم گرامیداشت روز پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه برگزار شد

۱۹ آذر ۱۴۰۳ | ۱۳:۵۹ کد : ۶۳۹۴ اخبـــار دانشگاه سرخط خبرها
تعداد بازدید:۳۷۶
به گزارش روابط عمومی، مراسم گرامیداشت روز پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با حضور مسئولین و اساتید در سالن اجتماعات پردیس بین الملل برگزار شد.
مراسم گرامیداشت روز پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه برگزار شد

دکتر بهرام عزیزالله گنجی رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با عرض تبریک هفته پژوهش و فناوری گفت: مسیر حرکت دانشگاه از ایده تا فناوری است، تلاش ها بر این است تا دانشگاه تبدیل به یک دانشگاه تاثیرگذار در جامعه و صنعت شود، که این فرایند از آموزش مهارت محور شروع می شود.

دکتر عزیزالله گنجی به اهمیت پژوهش و تولید علم اشاره کرد و گفت: رشد تولید علم در طی سال های متمادی افزایشی بود. بر اساس آمار اسکوپوس در سال ۹۹ بالاترین میزان چاپ مقاله را (به تعداد ۷۲۱ مقاله) داشتیم، در سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ روند کاهشی پیدا کرد، در سال ۱۴۰۲ رشد افزایشی داشت و به تعداد ۷۰۶ مقاله رسید و در سال 1403 تاکنون ۶۴۸ مقاله به چاپ رسید.

 رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به تشکیل کمیته رنکینگ دانشگاه برای آسیب شناسی و بررسی راهکارهای رشد و ... اشاره کرد و گفت: هدف همه ی ما رشد و تعالی دانشگاه است و این مهم نیز با همفکری، تلاش و همت همه ی اعضای مجموعه امکان پذیر است. دکتر عزیزالله گنجی همچنین به رشد ارتباط دانشگاه با صنعت اشاره کرد و از رشد 10 برابری قراردادهای پژوهشی در سال 1402 و رشد 15 برابری آن در سال 1403 نسبت به سال 1400 خبر داد.

 در ادامه حجت الاسلام و المسلمین خاکزاد مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با تبریک هفته ی پژوهش و فناوری بر ضرورت توجه پژوهشگران به علوم انسانی تاکید کرد و گفت: دانشمندان جهان در کنار پژوهش های علوم تجربی، زیستی و ... به علوم انسانی نیز توجه دارند.

 مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ضرورت توجه پژوهشگران را به علوم انسانی، برای تربیت دانشمندانی دانست که روش و سبک زندگی را بشناسند، با روش های انسانی در حوزه های مختلف اجتماعی به درستی آشنا شوند و رویکرد اجتماعی انسانی در دانشگاه ها رشد کند.

حجت الاسلام و المسلمین خاکزاد گفت: خلاء توجه به علوم انسانی باید از سوی پژوهشگران تامین شود؛ هدف دانشگاه فقط تربیت انسان با مجموعه ای از اطلاعات و فاقد تولیدات انسانی نیست، اگر به این خلاء توجه نشود؛ باعث بروز ضعف هویتی و شناختی و خلاء هویت و عاطفه می شود. این خلاء باعث احساس خستگی، دلزدگی و سرخوردگی می شود. حوزه های پژوهش باید به مهارت تفکر در دانشگاه، مهارت سبک زندگی و همچنین مشکلات کوتاه خوانی، کوتاه بینی و ... بپردازد.

 سپس دکتر مفید گرجی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه به ارائه راهکار تولید علم و رفع موانع و چگونگی اتخاد سیاست های درست در جهت گسترش علم، راهکارهای تقویت عوامل درونی تولید علم از جمله زنده نگه داشتن هویت علمی و تاریخی کشور، بزرگداشت دانشمندان و علما، برقراری ارتباط اساتید با دانشمندان جهان، نوگرایی، جوان گرایی و ... پرداخت.

 در ادامه دکتر روزبه شفقت معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ضمن تشکر و قدردانی از زحمات اساتید و دانشجویان، از زحمات کارمندان حوزه معاونت پژوهش و فناوری با توجه به تنوع و گستردگی فعالیت ها تشکر و قدردانی کرد و گزارشی از فعالیت های این حوزه ارائه نمود.

 دکتر شفقت به برگزاری رویدادهای مختلف راینوکاپ، بینوکاپ، تاکسی هوایی، سمینارهار های مختلف اشاره کرد و افزود: گرنت هایی را برای پایان نامه ها و تجهیز آزمایشگاه ها پرداخت نمودیم.

 معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گفت: بروندادهای علمی منتشر شده کمی افول داشت که با سیاست های اتخاذ شده، هم اکنون روند رو به رشد خوبی را دارا است. در خصوص قراردادها اظهار داشت: در سال 1402 به 27 قرارداد خاتمه داده شد که از سال های قبل مانده بود.

 دکتر شفقت همچنین به رشد انعقاد قراردادها، ارائه خدمات مختلف و درآمدزایی ها، اخذ مجوز 2 نشریه، روند تغییر اعتبار پژوهشی، افتخارات دانشگاه در رتبه بندی های بین المللی و اهم فعالیت های مرکز فناوری اطلاعات، کتابخانه مرکزی و مرکز رشد دانشگاه پرداخت.

گفتنی است در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر دانشگاه تجلیل به عمل آمد که اسامی آن ها در ذیل آمده است:

 دانشمندان پر استناد یک درصد برتر دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در سال 1403: دکتر مفید گرجی، دکتر علی اکبر رنجبر، دکتر داود دومیری گنجی، دکتر محسن جهانشاهی، دکتر موسی فرهادی، دکتر محسن شیخ الاسلامی، دکتر جعفر ادبی و دکتر احمد رحیم پور.

 دانشمندان پر استناد دو درصد برتر دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در سال 1403: دکتر قاسم نجف‌پور، دکتر روح‌الله جماعتی، دکتر امیر مدرس، دکتر حامد جمشیدی اول، دکتر مصطفی رحیم‌نژاد، دکتر مصطفی لشکربلوکی، دکتر مجید پیروی، دکتر رضا عابدینی، دکتر مرتضی قلی‌پور و دکتر مائده السادات محمدی.

 پژوهشگران برتر دانشکده ها:

دانشکده مهندسی شیمی: دکتر جواد احمدپور، دکترسید رضا شعبانیان
دانشکده مهندسی مکانیک: دکتر هاشم نوروزی، دکتر مرتضی دردل
دانشکده مهندسی عمران: دکتر فرهاد قادری، دکتر حسین یوسف پور

دانشکده مهندسی مواد و صنایع: دکتر سعید امامی، دکتر حمید مشرقی، دکتر ابراهیم اسدی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر: دکتر سید اصغر غلامیان، دکتر بیژن ذاکری

دانشکده علوم پایه: دکتر افشین سروری، دکتر سید هاشم رسولی
 پژوهشگران برتر تولید علم دانشگاه: دکتر روح اله جماعتی، دکتر محمد مهدی پایدار

پژوهشگران برتر ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه: دکتر روزبه شفقت، دکتر سید اصغر غلامیان، دکتر مرتضی دردل.
پژوهشگر برتر جوان دانشگاه: دکتر هاشم نوروزی.
رساله برتر دکتری: دکتر پوریا متولیان و دکتر امیرحسین جهانی.
پایان نامه برتر کارشناسی ارشد: مهندس سید مصطفی موسوی و مهندس حمید قربانی.


( ۱ )