مراسم گرامیداشت ولادت حضرت فاطمه (س) و روز زن برگزار شد
دکتر جواد واثقی امیری رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با عرض خیرمقدم و تبریک ولادت حضرت فاطمه (س) و روز زن به اهمیت جایگاه زن در جامعه و نقش مادر در خانواده اشاره کرد و گفت: مسئولیت زنان در اداره امور زندگی، جامعه، محیط اجتماعی و شغلی بسیار وسیع و تاثیرگذار است.
وی ضمن قدردانی از زحمات همکاران خانم در محیط دانشگاه گفت: تربیت، توسعه و رشد هر جامعه ای به مادران آن سرزمین بستگی دارد. حضور بانوان در محیط شغلی نیز سبب ایجاد تعادل و توازن در حوزه های کارمندی و هیات علمی می شود و بحمدالله کارکنان خانم دانشگاه افرادی فعال، توانمند و با انضباط کاری بالا هستند.
دکتر واثقی امیری افزود: وقتی کلمه مادر شنیده می شود، مفاهیم زیادی در ذهن ها متبلور می گردد و حس مادری، حسی بی نظیر است و مجموعه خصایلی را که در افراد مختلف دیده می شود به یک جا در حس مادری وجود دارد و مادر اوج عزت، مهر، عطوفت، خدمت با افتخار و عزت مندانه و بی منت است.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین رمضانی معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با تبریک میلاد حضرت فاطمه (س) و روز مادر گفت: سه نوع الگو در قرآن کریم داریم، الگوی عام مانند صدیقان و راستگویان، الگوی خاص مانند آسیه زن فرعون و الگوی اخص که پیامبر اکرم (ص) است.حال این الگوی اخص؛ وجود مبارک پیامبر اکرم (ص) دررویارویی با حضرت فاطمه (س) به آن حضرت خوش آمد می گفت، بلند می شد و به استقبالش می رفت و دستانش را می بوسید. و این کار نشان از عظمت جایگاه حضرت فاطمه (س) دارد.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه افزود: توجه به والدین بسیار مهم است، اگر می خواهید ببینید در آینده فرزندانتان چگونه با شما رفتار خواهند کرد به طرز رفتارتان با والدینتان توجه کنید.
سپس دکتر سفیدچیان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل به موضوع مدیریت استرس شغلی و راهکارهای پیشگیری و درمان آن اشاره کرد و گفت: هرگاه فشاری در فردی ایجاد شود، واکنشی در او ایجاد می شود که علائم جسمانی و رفتاری دارد، به این واکنش های غیراختصاصی به محرک، استرس می گویند.
دکتر سفیدچیان گفت: 50 درصد رفتارمان متاثر از ژن وجودی ماست و 50 درصد سهم محیط است. هر فردی بر اساس رفتار و روان خود با مسایل برخورد می کند و نکته حائز اهمیت این است که 60 درصد روابط ما در حوزه ی محیط، به ویژگی های 10 نفری بستگی دارد که ما بیشترین ارتباط را با آن ها داریم.
وی ضمن بیان این که زن ها به خاطر نوع هورمون ها، نقش و مسئولیت اجتماعی، سن و ... بیشتر در معرض افسردگی و استرس قرار دارند تاکید کرد: ضمن این که اصول اداری باید حفظ شود، با بانوان شاغل در محیط اداری نباید با مدل رفتاری با مردان رفتار شود.
دکتر سفیدچنیان به عوامل به وجود آورنده استرس شغلی را حمایت نکردن مسئولین از کارکنان، ارزشیابی ناعادلانه، عدم امنیت شغلی، عدم امکان ارتقاء و پیشرفت، حجم زیاد کارها، ساعت کاری نامعلوم، رقابت غیر معمول بین پرسنل، نداشتن مهارت کافی در نحوه انجام کار و شرایط فیزیکی نامطلوب محیط کار و ... برشمرد و گفت: این عوامل باعث بروز مشکلات جسمی، عاطفی و رفتاری در افراد می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل راهکارهایی را برای پیشگیری و درمان استرس ارائه نمودند که عبارت اند از:
به زندگی معنوی خود غنا ببخشید، استفاده از روش آرمیدگی، تغییر در نگرش و مثبت فکر کردن، داشتن برنامه ورزشی و حرکات جسمانی منظم، کودک درونتان را فعال کنید، از سرعت خود بکاهید، تقویت طبیعت شوخ طبعی، گاهی تغییر محیط دهید، پرداختن به فعالیت های هنری، کارها را معوقه نگذارید، انعطاف پذیری، کارها را به دیگران محول کنید و ....
گفتنی است این مراسم با اهدای هدیه با کارکنان خانم به پایان رسید.