عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران ارائه داد:
بازگرداندن یک سازه بتن آرمه در حال تخریب به شرایط بهره برداری با بکارگیری روش اجزای محدود غیر خطی
از سلسله سخنرانی های علمی پژوهشی
به گزارش روابط عمومی، دکتر مرتضی نقی پور عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به موضوع بازگرداندن یک سازه بتن آرمه در حال تخریب به شرایط بهره برداری با بکارگیری روش اجزای محدود غیر خطی پرداخت و گفت: یکی از موارد نادر گسیختگی در ساختمان های تحت بار قائم، گسیختگی از ناحیه فونداسیون در اثر برش منگنه ای (پانچ) می باشد. ساختمانی ۵ طبقه با اسکلت بتن آرمه به دلیل رعایت نکردن نکات اجرایی و عدم توجه کافی به نکات مهم در ساخت فونداسیون، از ناحیه ۶ ستون (از بین ۹ ستون)دچار گسیختگی از نوع برش منگنه ای در فونداسیون گردید. وقوع این خرابی ها باعث دوران ساختمان به یک سمت و به تبع آن ایجاد تنش هایی در نقاط مختلف سازه گردید.
دکتر نقی پور به نتایج حاصل از مدلسازی اجزای سازه ای ساختمان فوق در نرم افزار ABAQUS و بررسی و ارائه مقادیر تنش های ایجاد شده در نقاط مختلف سازه پرداخت و گفت: این مدلسازی به صورت خرابی پیشرونده تا مرحله به وجود آمدن تغییر شکل های بزرگ در نرم افزار انجام شده و صحت آن با واقعیت به وجود آمده در ساختمان 5 طبقه مورد تایید قرار می گیرد و با توجه به مقادیر تنش ها نشان داده می شود که قاب ساختمان مذکور دارای قابلیت لازم جهت استفاده مجدد برای کاربری تعریف شده را می باشد؛ حتی اگر بارگذاری معکوس جهت اصلاح خرابی سازه صورت گیرد.
در ادامه چگونگی باز گرداندن ساختمان به شرایط مطلوب بهره برداری به طور مبسوط با ارایه تصاویر پرداخته شد که تصاویر مورد نظر در ذیل آمده است.