برگزاری ️آیین افتتاحیه خانه فناور محیط زیست استان مازندران در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

۱۸ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۴:۳۸ کد : ۵۷۸۵ اخبـــار دانشگاه سرخط خبرها
تعداد بازدید:۳۰۹
به گزارش روابط عمومی، آیین افتتاحیه خانه فناور محیط زیست استان مازندران در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با حضور ریاست دانشگاه، معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان، مسئولین استانی و شهری و اساتید و محققان حوزه محیط زیست برگزار شد.
برگزاری ️آیین افتتاحیه خانه فناور محیط زیست استان مازندران در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

در ابتدای آیین افتتاحیه، دکتر بهرام عزیزالله گنجی ریاست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با عرض تبریک ایام الله دهه فجر و خیرمقدم به مهمانان به پاره ای از چالش های زیست محیطی در استان مازندران از جمله کاهش نزولات جوی، افزایش تولید پسماند، چرای بی رویه مراتع، جنگل زدایی، برداشت غیر مجاز از شن و ماسه، بهره برداری بی رویه از معادن، استقرار صنایع آلاینده و ... اشاره کرد.
دکتر عزیزالله گنجی اظهار داشت: عرصه‌های زیستی و طبیعی از سواحل دریا، رودخانه ها تا جنگل و ... گرفتار انواع پسماند و آلودگی های شیمیایی است؛ با مصرف بی رویه سموم و کودهای شیمیایی انواع آلودگی در خاک نفوذ می کند و به شیوه های مختلف منتشر می گردد.
رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اظهار داشت: انشالله در خانه فناور محیط زیست استان مازندران در دانشگاه، با دانش متخصصین و محققان دانشگاه، چالش ها شناسایی می شود و با همفکری آنان، راهکار ها و راه حل ها ارائه می گردد و امیدواریم بتوانیم گام های موثری را در راستای حل معضلات محیط زیستی برداریم.
در ادامه دکتر کاویان مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مازندران با تبریک ایام الله دهه فجر و قدردانی از میزبانی دانشگاه گفت: ما برآنیم تا از ظرفیت های دانشگاه در راستای حل معضلات محیط زیستی بهره بگیریم. دانشگاه ها در کنار آموزش و پژوهش، مسئولیت های اجتماعی نیز بر عهده دارند، اصل ۵۰ قانون اساسی، حفظ محیط زیست را، وظیفه همه مردم می داند.
دکتر کاویان ضمن اشاره به بحران ها و چالش های زیست محیطی، به ایجاد ۱۰۸ خانه محیط زیستی در شهرهای استان اشاره کرد و گفت: انتظار ما از خانه فناور محیط زیست استان، هوشمند سازی امور در حیطه محیط زیست است. ما در حوزه های پسماند و پساب و بازچرخانی آب و هوشمند سازی تفکیک زباله، تصفیه شیرابه زباله و حوزه آب از ظرفیت دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل بهره خواهیم گرفت.
در ادامه‌ اعضای حاضر در جلسه به بیان نظرات تخصصی شان پرداختند و سپس دکتر مرادی معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با تبریک ایام الله دهه فجر و قدردانی از میزبانی دانشگاه اظهار داشت: در تقسیم بندی ای که در خصوص مخاطرات دهه آینده شکل گرفت، عمده ی مباحث به محیط زیست و فضای مجازی برمی گردد. در حوزه محیط زیست به مخاطراتی مانند تغییر در اکوسیستم، از بین رفتن حیات وحش، کمبود منابع طبیعی، آلودگی هوا، مهاجرت های محیط زیستی و ... اشاره کرد و گفت: بنابراین سازمان حفاظت محیط زیست رسالت جدیدی را تعریف کرد که یکی از آن ها تاسیس خانه فناور محیط زیست با دستورالعمل های مبسوط بود.
دکتر مرادی با تاکید بر این که باید مدیران و نسل دوستدار محیط زیست تربیت کنیم اظهار داشت: سعی کردیم تا بستر تعامل و گفت و گو را با دانشگاه ها فراهم کنیم، ما معتقدیم که دانشگاه ها ظرفیت های بسیار خوبی برای احصاء مسایل محیط زیستی و ارائه راهکار و راه حل دارند که باید از آن بهره بگیریم. سازمان محیط زیست نیاز به ایده، خلاقیت و نوآوری دارد و دانشگاه به عنوان مرکز ایده های نو می تواند به ما کمک کند.
گفتنی است این آیین با افتتاح خانه فناور محیط زیست استان مازندران در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل پایان یافت.