برگزاری جلسه هم اندیشی اساتید با موضوع سند اسلامی شدن دانشگاه ها
در ابتدای این جلسه دکتر بهرام عزیزالله گنجی رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با اشاره به تاکید مقام عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر مطالعه و اجرایی نمودن سند اسلامی شدن دانشگاه ها گفت: هدف از برگزاری این جلسه هم اندیشی و بررسی نقشه راه، نحوه اجرا، ماموریت ها و اهداف این سند است.
رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اظهار داشت: این سند یک نقشه راه است که برای رسیدن به هدف و اجرایی شدن، شیوه نامه اجرایی دارد و امیدواریم از این نشست هم اندیشی نتایج خوبی حاصل شود.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین خاکزاد مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه به 4 منبع مشترک در حوزه معرفتی دین اشاره کرد که عبارت اند از: قرآن یا وحی، سنت، عقل و اجماع و افزود: امروز از این 4 منبع، به منبع عقل پرداخته می شود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه به 3 رویکرد عقل اشاره کرد که شامل عقل منبعی، عقل ابزاری و عقل استدلالی است و اظهار داشت: عقل به تنهایی راهگشا نیست. محدود نمی تواند از نامحدود اطلاع داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین خاکزاد گفت: اسلامی شدن دانشگاه ها به معنای اسلامیزه شدن دانشگاه ها نیست. اسلامی شدن یعنی هر مربی، مسئول، معلم و کسی که آموزه هایی را تدریس می کند، ابتدا معتقد به اصول باشد. اسلامی شدن باید در جان و رفتار و گفتار دیده شود. اصول و مبانی می گوید، اگر خودت معتقد باشی باعث اعتقاد دیگران می شود.
سپس دکتر غلامرضا ضابط پور معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه با اشاره به تاریخچه تاسیس دانشگاه در ایران گفت: دانشگاه در سال 1313 در فضایی که یک دولت دست نشانده بر سرکار بود و روشنفکران شیفته غرب بودند شکل گرفت. اما بعد از انقلاب اسلامی دانشگاه از منظر امامین انقلاب بسیار مهم و مبدأ همه ی تحولات است. از ابتدای انقلاب بحث اسلامی شدن دانشگاه ها مطرح بود و در سال 1393 سند اسلامی شدن دانشگاه تصویب شد.
دکتر ضابط پور به 4 نظام در سند اسلامی شدن دانشگاه اشاره کرد که عبارت اند: نظام فرهنگی تربیتی، نظام آموزشی، نظام پژوهشی و نظام تربیتی و در ادامه به اهمیت هر 4 نظام تاکید کرد.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه تاکید کرد: اسلامی شدن دانشگاه ها یک پروژه نیست؛ بلکه یک پروسه است. یک فرایندی را باید طی کند و در طول زمان باید شاهد آن باشیم. دانشگاه اسلامی دانشگاهی است که برونداد داشته باشد، اگر یک روز تعطیل شود، جامعه آن را حس کند، یک دانشگاه تاثیرگذار در راستای حل معضلات و مشکلات جامعه باشد. دانشگاهی که استقلال تمدنی اش را حفظ کند و نیروهای متعهد و متخصص تربیت کند.
گفتنی است این جلسه هم اندیشی با ارائه نظر حضار و پرسش و پاسخ پایان یافت.