به میزبانی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برگزار شد:

نشست معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با رؤسای دانشگاه های استان مازندران و پژوهشگران

۰۸ آذر ۱۴۰۲ | ۱۴:۴۱ کد : ۵۵۸۷ اخبـــار دانشگاه سرخط خبرها
تعداد بازدید:۳۵۰
به گزارش روابط عمومی، دکتر زیدی فرد معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با حضور در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، نشستی با رؤسای دانشگاه های استان مازندران و پژوهشگران داشت.
نشست معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با رؤسای دانشگاه های استان مازندران و پژوهشگران

در ابتدای این نشست دکتر گودرزی مشاور معاون اداری مالی وزارت علوم با قدردانی از میزبانی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: توانمندی و اثر گذاری انسان در جهان هستی، مرهون دو چیز است: عقل نظری و عقل علمی. عقل نظری شامل دستاوردهای دانشی و درک انسان از جهان است که انسان با کمک آن امکان دسترسی به قانون عالم هستی را دارد؛ ولی برای کمال و تکامل انسان عقل نظری به تنهایی کفایت نمی کند و بهره گیری از عقل عملی لازم است و در واقع همان توانی است که انسان برای اجرا از آن بهره می گیرد.
دکتر گودرزی اظهار کرد: برای اثر بخش بودن در جامعه ما نیاز به عالم قائم به علم داریم. کسانی که قائم به علم هستند، در راستای کمک به جامعه بشری، ملی، ارائه خدمات مطلوب و ... قدم برمی دارند، عقل نظری را تبدیل به عقل عملی می کنند و حوزه اثرگذاری هر عالمی به اندازه ی گستره ی اثر علم آن عالم است.
در ادامه دکتر بهرام عزیزالله گنجی رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با عرض خیرمقدم به دکتر زیدی فرد و هیات همراه، دکتر گودرزی و روسای دانشگاه های استان مازندران و هیات همراه، به تاریخچه دانشگاه و گوشه ای از افتخارات و دستاوردهای دانشگاه اشاره کرد و گفت: این دانشگاه با ظرفیت و توانمندی بالای علمی و منابع انسانی توانمندی که در همه ی ارکان مجموعه دارد برای چندین سال متوالی رتبه نخست کشور در زمینه تولید علم را دارد و در زمینه ارتباط با صنعت نیز فعالیت های چشمگیری را انجام داده در دست اجرا دارد و با بیش از 15 صنعت بزرگ استان در ارتباط است و پروژه های ملی بزرگی را به اجرا درآورد و در زمینه فعالیت ها و پژوهش های مرتبط با صنعت نفت نیز ظرفیت و پتانسیل بالایی در زمینه های مختلف اعم از بهینه سازی مصرف انرژی، ساخت کاتالیست ها، محیط زیست، ساخت تجهیزات مورد نیاز، ازدیاد برداشت و ... دارد و دانشگاه آمادگی کامل خود را برای هرگونه همکاری با این وزارت خانه اعلام می دارد.
در ادامه روسا و پژوهشگران دانشگاه های استان به بیان ظرفیت ها و پتانسل های مجموعه شان پرداختند و بر نگاه ویژه به ظرفیت نفتی استان مازندران تاکید کردند.
سپس دکتر شفقت معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گزارش از فعالیت های پژوهشی ارائه داد و گفت: رویکرد دانشگاه حرکت در مسیر تولید علم، تبدیل آن به فناوری و رفع نیازهای جامعه و صنعت است و مرکز کارآفرینی و نوآوری دانشگاه در راستای مهارت آموزی به دانشجویان از مسیر ایده تا بازار تلاش می کند و به پاره ای توانمندی ها و ظرفیت های دانشگاه درزمینه پژوهش های مرتبط با صنعت نفت از قبیل ساخت مجموعه تجهیزات و قطعات راهبردی،کنترل ابزاردقیق، مباحث فرایندیآ ازدیاد برداشت، کاتالیست ها، محیط زیست و ... اشاره رکرد.
در ادامه دکتر توکلی معاون آموزشی دانشگاه با اشاره به رشته گرایش های مرتبط با صنعت نفت در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اعم از رشته های مهندسی شیمی، مهندسی صنایع، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی برق و کامپیوتر اشاره کرد و گفت: بروندادهای اساتید و دانشجویان باعث ارتقاء دانشگاه شده است.
معاون آموزشی دانشگاه به 3 مسیر در حوزه آموزشی برای برقراری ارتباط با وزارت نفت اشاره کرد که عبارت اند از جذب دانشجوی بورسیه و تربیت دانشجویان ماهر و توانمند در دانشگاه، انعقاد تفاهم نامه برای فرصت مطالعاتی اساتید، شناسایی چالش های صنعت نفت و سوق دادن پایان نامه ها و رساله ها  در این مسیر.
در ادامه پژوهشگران و اساتید دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به معرفی فعالیت ها، طرح ها و تحقیقاتشان در زمینه های مختلف در راستای حل مشکلات و معضلات مرتبط با صنعت نفت پرداختند.
در پایان دکتر زیدی فرد معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با قدردانی از میزبانی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و با ابراز خرسندی از ظرفیت ها و توانمندی های پژوهشگران استان مازندران در ارتباط با صنعت نفت گفت: از ابتدای استقرار دولت سیزدهم، یکی از رویه های مورد تاکید ریاست جمهور و وزیر نفت، برقراری ارتباط مؤثر و مستمر با دانشگاه ها است که به حمدالله ارتباط تنگاتنگ و وسیعی شکل گرفت که در راستای رشد علم و فناوری و صنعت بسیار سازنده و تاثیرگذار است.
 معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با استقبال از طرح های پیشنهادی پژوهشگران گفت: ما در دوره ی جدید چند شاخص را رشد دادیم که این رشد شامل شرکت های دانش بنیان و مراکز فناوری و نوآوری می شود، توجه به شرکت های تولید کننده و طرح های ساخت بار اول نیز در این شاخص رشد قرار دارند.
دکتر زیدی فرد هوشمندسازی صنعت، بهینه سازی انرژی، موضوعات زیست محیطی و ... را جزء رویکردهای وزارت نفت برشمرد و گفت: در سطح استان مازندران پتانسیل و ظرفیت بالایی در زمینه صنایع نفتی وجود دارد و تیم پژوهش ما حتما این ظرفیت ها را مورد بررسی قرار می دهد و از آن ها بهره خواهیم گرفت که این بهره مندی هم باعث رشد و ارتقای صنعت نفت و هم دانشگاه خواهد شد.
گفتنی است معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت و هیات همراه با حضور در یادمان شهدای گمنام دانشگاه با آرمان های امام و شهدا تجدید بیعت نمودند و همچنین از مرکز تحقیقات خودروهای هیبریدی و برقی دانشگاه بازدید کردند.