پنجمین جلسه همایش استانی حکمرانی متعالی به میزبانی دانشگاه برگزار شد
دکتر بهرام عزیزالله گنجی ریاست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در این همایش با عرض تبریک میلاد امام موسی کاظم و همچنین عید غدیر و دهه امامت و ولایت و با عرض خیرمقدم به مهمانان گفت: حکمرانی به معنای اجرای قواعد و قوانین است.
دکتر عزیزالله گنجی به مدل های حکمرانی اشاره کرد و گفت: در مدل حکمرانی خوب، حاکمیت قانون، شفافیت، پاسخگویی و مسئولیت پذیری مد نظر است، الگوی حکمرانی سالم، مطابق آداب و رسوم محلی هر کشور است و مدل حکمرانی متعالی مبتنی بر نظام ارزشی الهی (اسلام) برای نیل به سعادت دنیوی و اخروی می باشد.
رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اظهار داشت: مدیران در حکمرانی متعالی باید دغدغه خدمت خالصانه به مردم، برقراری عدالت، بالندگی همراه با رشد و نشاط و پیشرفت را داشته باشند. مراکز علمی و دانشگاهی نیز باید با تولید علم، تجاری سازی علم و تبدیل آن به محصول و ثروت در راستای رفع نیازهای جامعه و صنعت قدم بردارند.
دکتر عزیزالله گنجی ضمن اشاره به پاره ای از مشکلات جامعه از جمله مشکلات اقتصادی، بیکاری، زیست محیطی، پیر شدن جامعه و ... تاکید کرد: در مدل حکمرانی متعالی، مدیر باید برای برون رفت از مشکلات راه حل ارائه دهد. شناسایی مشکلات، اولین قدم در حل مسائل است.
رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل افزود: برای طرف شدن مشکلات صنایع، برقراری ارتباط و تعامل دو طرفه بین دانشگاه و صنعت بسیار حائز اهمیت است. سیاست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، ریل گذاری در مسیر ایده تا بازار است که شامل آموزش، پژوهش، فناوری و تولید محصول است که اگر به درستی طی شود منجر به کارآفرینی می شود.
از دیگر سیاست های دانشگاه، طرح تحول آموزش با شعار آموزش هدفمند، نیاز محور و مهارت آموز است که به دنبال تربیت دانشجوی مهارت محور و کارآفرین است تا بعد از فارغالتحصیلی بیکار نباشد. دانشگاه همچنین تقویت و توسعه مرکز رشد و مرکز نوآوری و تاسیس پردیس علم و فناوری را در دستور کار دارد تا دانش فنی دانشگاه به سمت فناوری و تولید محصول سوق داده شود و به حمدالله هم اکنون نمایشگاه های ما، نمایشگاه های محصول محور هستند.
در ادامه عزیززاده گرجی فرماندار ویژه شهرستان بابل در این جلسه با تبریک میلاد امام موسی کاظم (ع) گفت: این همایش فرصت مغتنمی است تا از اقدامات شایسته ریاست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و همکارانشان اعم از اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارمندان تشکر و قدردانی نمایم. دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل نگین شهرستان بابل و مایه ی مباهات و افتخار ما و یکی از شاخصه های توفیق شهرستان بابل است. در عرصه های مختلف صنعتی نیز، این دانشگاه، تعاملات خوبی را با فعالان صنعتی کشور دارد.
فرماندار شهرستان بابل در ادامه به موضوع حکمرانی متعالی پرداخت و تاکید کرد: مردم نقش اساسی در این حکمرانی دارند و در هر تصمیمی، نقش اساسی مردم باید دیده شود.
شایان ذکر است این همایش با سه سخنرانی تخصصی همراه بود که دکتر غلامرضا سلیمی معاون آموزش و پژوهش ستاد علم و فناوری شورای انقلاب فرهنگی به موضوع حکمرانی متعالی اسلامی پرداخت، دکتر جعفر ادبی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه گزارشی از عملکرد کارگروه ارتقای بهره وری فناورانه و نوآورانه واحدهای تولید صنعتی استان ارائه نمود و دکتر عبدالله درزی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به موضوع حکمرانی آب در استان مازندران و چالش ها و راهکارها پرداخت.
در ادامه سید عباس حسینی مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران گفت: با توجه به تغییر سبک زندگی، شاهد چالش های زیادی در زندگی مردم هستیم و این نشان می دهد که مدل حکمرانی دنیا، نیاز به تحول جدی دارد و به بحث مردمی سازی حکمرانی که موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری می باشد اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی ایران بر مبنای اعتماد به مردم شکل گرفت و وقتی صحبت از حکمرانی و رابطه ی دولت و ملت می شود، باید اصلاح ساختار در دولت شکل بگیرد.
در پایان فرامرز کردی مدیر کل بودجه و تحولات اداری استانداری مازندران از ریاست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به جهت میزبانی این همایش تشکر و قدردانی نمود و گفت: نگاه دفتر برنامه ریزی استانداری مازندران، نگاه علم محور و مسأله محور است. اگر نگاه علمی به کارها داشته باشیم، تعامل و ارتباط بین دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی بیشتر شود، پیشرفت های خوبی رقم خواهد خواهد خورد.