به مناسبت گرامیداشت ۱۶ آذر روز دانشجو؛
برگزاری جلسه هم اندیشی بسیج دانشجویی دانشگاه با مدیران و متخصصان حوزه محیط زیست
دکتر جواد واثقی امیری رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در این جلسه با عرض خیرمقدم و تبریک میلاد حضرت زینب (س) گفت: اگر چه دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در سال های اخیر، به رشد علمی خوبی رسیده است و در سال های پیاپی بر اساس شاخص های بین المللی جزء دانشگاه های برتر کشور است؛ اما حل معضلات و مشکلات منطقه ای و ملی همواره جزء اصلی ترین سیاست ها و برنامه های دانشگاه است که قوانین مشخصی در برنامه راهبردی دانشگاه مانند فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت، هدفمند سازی پروژه های دانشجویی به پروژه های تقاضا محور، توجه به فعالیت های پژوهشی در آیین نامه ارتقا، برگزاری دوره های مهارت افزایی و کارآموزی در صنعت برای دانشجویان و ... نمونه ای از آن برای دستیابی به این مهم است.
دکتر واثقی امیری افزود: دانشگاه دارای نیروی انسانی با پتانسیل و توانمندی علمی فراوان و محققان با دانش فنی بالاست که آمادگی دارند تا در راستای حل مشکلات جامعه کمک کنند. ظرفیت های خوب موجود در دانشگاه می تواند گره گشا باشد و ما آمادگی داریم که دانش فنی خود را در اختیار قرار دهیم.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین حسینی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری اظهار داشت: امروز اصلی ترین و جدی ترین دغدغه های دلسوزان این نظام، بحث کارآمدی نظام است. هر کس در جایگاه و مسئولیت خود باید تلاش کند تا وجه کارآمدی آن را نشان دهد.
وی ضمن تاکید بر این که مردم به تاثیرات و عملکرد مسئولین توجه دارند اظهار داشت: اسلام دین عمل گراست. در قرآن کریم هر جا که ایمان ذکر شده عمل صالح در کنارش آمده است. اسلام بیش از بقیه مکاتب آسمانی و زمینی انسان را به کسب علم و دانش ترغیب می کند؛ اما به فرموده پیامبر اکرم (ص) از علم لاینفع باید دوری کنیم. علمی مفید است که گره از مشکلات جامعه بگشاید.
در ادامه سردار سعادتی نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی هم گفت: امروز همه به اتفاق به این نتیجه رسیدند که سایت فعلی در انجیلسی مکان مناسبی برای جمع آوری زباله های بابل نیست و برای حل کوتاه مدت و بلند مدت این مشکل، ستادی با حضور متخصصان و مسئولان تشکیل خواهد شد.
وی گفت: ستادی با برنامه ریزی منظم، دغدغه مند و با حضور متخصصان در این حوزه باید شکل بگیرد که تا یافتن مکان جدید جمع آوری زباله، طرح های کوتاه مدت برای حل این مشکل هم ارائه کند.
سردار سعادتی ضمن بیان این که مشکل پسماند از مشکلات اصلی استان های شمالی است تاکید کرد: برای حل مشکل زباله بابل باید یک موج ملی ایجاد شود تا با برخورداری از اعتبارات کلان ملی این مشکل برطرف شود.
حجت الاسلام و المسلمین ملا کریمی دادستان بابل هم در این نشست گفت: به طور کلی برآورد ما این است که در شهرستان بابل رعایت مسئله زیست محیطی مطلوب نیست. این امر تنها مختص به سایت زباله انجیلسی نیست؛ بلکه ریختن فاضلاب خانگی در بابلرود هم در محدوده شهر یکی دیگر از چالش های پیش روی زیست محیطی در این شهر است.
او ادامه داد : در حال حاضر در کوتاه مدت برای حل مشکل سایت انجیلسی اول باید تفکیک زباله از مبداء جدی گرفته شود و کارشناسان و متخصصان اقدامات فوری که باید انجام شود را ارائه دهند تا در راستای آن اقدام شود.
دکتر عزیر عابسی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در این جلسه گفت: اگر قرار باشد در یک منطقه ای زباله ریخته شود، مکان آن باید ایزوله شود و سطح آن هم پوشیده و با دیوار چینی محافظت شود که به اندازه یک ورزشگاه تجهیزات نیاز دارد.
وی ضمن تاکید بر فرهنگ سازی تفکیک زباله از مبدا گفت: با توجه به میزان بالای شیرابه ای که از زباله در این منطقه تولید می شود و بارندگی سالانه یک هزار میلی متری در جنوب بابل که انجیلسی بخشی از آن است ، یک موج بزرگی از شیرابه زباله در منطقه هشت هزار هکتاری ایجاد خواهد شد.
دکتر مجید پیروی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و یکی از مدیران طرح تصفیه شیرابه زباله انجیلسی هم بیان کرد: در حال حاضر روزانه ۱۵۰ متر مکعب شیرابه در محل جمع آوری زباله انجیلسی تولید می شود که از این میزان ۴۰ متر مکعب آن تصفیه می شود. این میزان تصفیه شیرابه ها مشکل شیرابه انجیلسی را حل نمی کند و طرح باید تکمیل شود.
گفتنی است این جلسه با اظهار نظرات و پیشنهادات سایر اعضای حاضر در جلسه پایان یافت.