برگزاري وبينار تخصصي با موضوع 'برآورد پارامتري منعطف تابع چگالي احتمال'

۰۶ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۱:۳۴ کد : ۴۵۲۱ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۱۲۲
برگزاري وبينار تخصصي با موضوع 'برآورد پارامتري منعطف تابع چگالي احتمال'

به گزارش  روابط عمومي, مديريت همكاري‌هاي علمي و بين‌المللي با همكاري دكتر عبادت قنبري، عضو هيات علمي دانشكده مهندسي عمران دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل در راستاي برگزاري سمينارهاي تخصصي آنلاين (وبينار) برنامه‌ريزي‌شده با هدف گسترش روابط علمي و پژوهشي بين‌المللي در دوران مبارزه با ويروس COVID-19، اقدام به برگزاري وبينار تخصصي دكتر حسن دوستي با موضوع «برآورد ناپارامتري منعطف تابع چگالي احتمال» در روز چهارشنبه 1 مرداد 1399 نمود كه اين وبينار تخصصي مورد استقبال دانشجويان و اساتيد قرارگرفت.

خلاصه‌اي از وبينار: در بسياري از علوم و تحقيقات، ارقام و اعداد جمع‌آوري مي‌شود تا اطلاعات موجود در اين داده‌ها استخراج شوند. گزارش شاخص‌هاي مركزي مانند ميانگين، ميانه و مد و يا شاخص‌هاي پراكندگي واريانس و انحراف معيار و يا رسم انواع نمودارهاي آماري با اين هدف انجام مي‌پذيرد. كسب اطلاعات حداكثري از يك نمونه تصادفي از داده‌ها و تعميم نتايج به جامعه آماري مورد اشاره، هدف بسياري از پروژه‌هاي تحقيقاتي در علوم مهندسي پزشكي، سلامت، تجارت و علوم پايه است. هر يك از شاخص‌ها و آماره‌هاي نام برده شده به بخشي از اطلاعات جامعه آماري اشاره دارند. به طور مثال شاخص‌هاي مركزي به محل تمركز داده و شاخص‌هاي پراكندگي وضعيت نزديكي و يا دوري داده‌ها از يكديگر و يا مركز را گزارش مي‌دهند. كامل‌ترين اطلاع در مورد رفتار يك جامعه آماري را 'تابع چكالي احتمال' در اختيار پژوهشگر قرار مي‌دهد. در اختيار داشتن تابع چگالي احتمال به معناي دسترسي به تمامي اطلاعات موجود در جامعه آماري است. اگر تمامي اطلاعات را به مانند يك تصوير در نظر بگيريم دسترسي به مركز و يا ميزان پراكندگي فقط امكان ديدن بخشي از تصوير را در اختيار ما مي‌گذارد درحالي كه دسترسي به تمامي اطلاعات تصوير فقط با داشتن تابع چگالي احتمال بدست مي‌آيد. در علم آمار دو رهيافت براي داشتن تابع چگالي احتمال در نظر گرفته مي‌شود. در آمار پارامتري ما فرض را بر دانستن ساختار تابع چگالي احتمال مي‌گذاريم و تعداد پارامترهاي اين تابع را نامعلوم فرض مي‌كنيم. سپس با كمك روش‌هاي آماري براورد اين پارامترها، فاصله اطمينان و آزمون فرضيه انجام مي‌شود. در آمار ناپارامتري، تابع چگالي احتمال را به طور كلي نامعلوم فرض كرده و اين تابع را با ابزارهاي مختلفي تخمين مي‌زنيم. در اين سخنراني روش‌هاي معمول براورد تابع چگالي احتمال مرور شده و در ادامه روش‌هاي جديدي مبتني بر Tilting و Data Sharpening معرفي شدند.

در قسمت پاياني وبينار ايشان به امكان تبادل دانشجو در دانشگاه

مك كواري سيدني براي فرصت مطالعاتي دانشجويان دكتري و پاسخ به سوالات شركت‌كنندگان پرداختند.

دكتر حسن دوستي عضو هيات علمي گروه رياضي و آمار دانشگاه مك كواري در سيدني استراليا مي‌باشند. ايشان پژوهشگر در دانشگاه ملبورن و دانشگاه RMIT بوده‌اند و سابقه استادياري در دانشگاه‌هاي فردوسي مشهد، خوارزمي و علوم پزشكي مشهد را دارند. آمار ناپارامتري، كاربرد آمار در حوزه سلامت و داده‌هاي فضايي از موضوعات مورد علاقه ايشان در تحقيق و پژوهش است