برگزاري كارگاه آموزشي طرح كسب و كار توسط مركز رشد فناوري دانشگاه
به گزارش روابط عمومي، كارگاه آموزشي طرح كسب و كار، با سخنراني دكتر سعيد امامي عضو هيات علمي دانشكده مهندسي مواد و صنايع در 15 بهمن ماه جاري از سوي مركز رشد فناوري دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل برگزار شد.
در اين كارگاه به بيان مفاهيم طرح كسب و كار، دلائل نوشتن آن، انواع طرحهاي كسب و كار، اجزاي آن، ارزيابي مالي و معرفي كوتاهي از نرم افزار كامفار پرداخته شد.
دكتر امامي گفت: طرح كسب و كار، شبيه يك نقشه راه است كه مقصد و طريقه رسيدن به آن جا را به شما نشان مي دهد. انواع زيادي از طرح هاي كسب و كار وجود دارد. از جمله مناسبترين اين طرح ها، طرح كسب و كار كامل است كه شامل خلاصه اجرائي، مأموريت و چشم انداز شركت، ارائه ديدگاهي كلي از شركت، توصيفي از محصولات و خدمات شركت، تيم مديريت، بازار، استراتژي بازاريابي، رقابت، ريسك هاي كسب و كار مورد نظر، برنامه اجرائي، سرمايه مورد نياز، برنامه مالي، ساير مدارك تكميلي است.
وي ضمن اشاره به يك ضرب المثل قديمي كه مي گويد « آنها براي شكست برنامه ريزي نمي كنند، بلكه در برنامه ريزي شكست مي خورند.» تاكيد كرد: برنامهريزي، به منظور موفقيت در دنياي رقابتي كسب و كار امروزي، نيازمند آمادگي و ميزان بالائي از آينده نگري است و اين دقيقاً همان جائي است كه «طرح كسب و كار» اهميت مي يابد. قدرت واقعي يك طرح كسب و كار در اين است كه شما را وادار مي كند تا به جنبه هاي مهم كسب و كار موجود يا جديدتان بينديشيد.
دكتر امامي گفت: يك طرح كسب و كار دو وظيفه اصلي كلي دارد:
1. يك ابزار سازماندهي براي ساده كردن و واضح كردن اهداف و استراتژي
2. يك سند فروش كه ايده كسب و كار شما را فروخته و نشان مي دهد كه كالاها يا خدمات شما سودآور است و نهايتا وجوه مالي و يا منافع شركت را جذب مي كند.
در پايان جلسه، مسائل و مشكلات كسب و كارهاي افراد حاضر طرح و مورد بحث قرار گرفت.