حضرت فاطمه (س) الگوي صبر و استقامت جهانيان است

۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۱:۰۹ کد : ۴۳۶۶ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۹۷
حضرت فاطمه (س) الگوي صبر و استقامت جهانيان است

به  گزارش روابط عمومي، دكتر سيد جواد كاظمي تبار عضو هيات علمي دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل به مناسبت گراميداشت ايام ا... دهه مبارك فجر در سخنراني بين الصلاتين ظهر و عصر، به مقاله اي از خانم كارن رافل اسلام شناس غربي در زمينه نقش حضرت فاطمه به عنوان الگوي زنان شيعه اشاره كرد و گفت: علي رغم اين كه اين فرد با ديد سكولار به همه چيز نگاه مي كند و هيچ بحث ايماني و اعتقادي اي در ميان نيست معتقد است كه حضرت فاطمه (س) سختي هايي را كه در زمان تنگدستي و فشار سياسي متحمل شده است به مردان و زنان آموخت با صبر و شكيبايي در برابر مشكلات ايستادگي كنند.

وي با اشاره به خطبه فدكيه كه در كمال فصاحت و بلاعت بيان شده است اظهار داشت: اين خطبه دانش آن حضرت را در مسايل حقوقي و علاقه ي ايشان را به اجراي عدالت نشان مي دهد و مبين اين است كه از نظر اجتماعي فردي فعال بوده است.

دكتر كاظمي تبار در ادامه به بيان فرازي از خطبه فدكيه پرداخت كه آن حضرت فرمودند:

خداى بزرگ ايمان را براى پاك كردن شما از شرك و نماز را براى پاك نمودن شما از تكبّر و زكات را براى تزكيه نفس و افزايش روزى و روزه را براى تثبيت اخلاص و حج را براى استحكام دين و عدالت‏‌ورزى را براى التيام قلب‌ها و اطاعت ما خاندان را براى نظم يافتن ملت‌ها و امامتمان را براى رهايى از تفرقه و جهاد را براى عزت اسلام و صبر را براى كمك در بدست آوردن پاداش قرار داد و امر به معروف را براى مصلحت جامعه و نيكى به پدر و مادر را براى رهايى از غضب الهى و صله ارحام را براى طولانى شدن عمر و افزايش جمعيت و قصاص را وسيله حفظ خون‌ها و وفاى به نذر را براى در معرض مغفرت الهى قرار گرفتن و دقت در كيل و وزن را براى رفع كم‏‌فروشى مقرر فرمود.

پس آن گونه كه شايسته است از خدا بترسيد و از دنيا نرويد جز آنكه مسلمان باشيد و خدا را در آنچه بدان امر كرده و از آن بازداشته اطاعت نمائيد.

سپس به ارائه بخشي از شكوائيه ايشان پرداخت:

اى مسلمانان! آيا سزاوار است كه ارث پدرم را از من بگيرند، اى پسر ابي قحافه، آيا در كتاب خداست كه تو از پدرت ارث ببرى و از ارث پدرم محروم باشم. امر تازه و زشتى آوردى، آيا آگاهانه كتاب خدا را ترك كرده و پشت سر مي اندازيد، آيا قرآن نمي‌گويد «سليمان از داود ارث برد»، و در مورد خبر زكريا آنگاه كه گفت: «پروردگار مرا فرزندى عنايت فرما تا از من و خاندان يعقوب ارث برد»، و فرمود: «و خويشاوندان رحمى به يكديگر سزاوارتر از ديگرانند»، و فرموده: «خداى تعالى به شما درباره فرزندان سفارش مى‌‏كند كه بهره پسر دو برابر دختر است»، و مى‌‏فرمايد: «هنگامى كه مرگ يكى از شما فرارسد بر شما نوشته شده كه براى پدران و مادران و نزديكان وصيت كنيد، و اين حكم حقّى است براى پرهيزگاران».

و شما گمان مى‌‏بريد كه مرا بهره‌‏اى نبوده و سهمى از ارث پدرم ندارم، آيا خداوند آيه‌‏اى به شما نازل كرده كه پدرم را از آن خارج ساخته؟ يا مي‌گوئيد: اهل دو دين از يكديگر ارث نمي‌برند؟ آيا من و پدرم را از اهل يك دين نمي‌دانيد؟ و يا شما به عام و خاص قرآن از پدر و پسرعمويم آگاهتريد؟ اينك اين تو و اين شتر، شترى مهارزده و رحل نهاده شده، برگير و ببر، با تو در روز رستاخيز ملاقات خواهد كرد. چه نيك داورى است خداوند، و نيكو دادخواهى است پيامبر و چه نيكو وعده‏‌گاهى است قيامت و در آن ساعت و آن روز اهل باطل زيان مي برند و پشيمانى به شما سودى نمي‌رساند و براى هرخبرى قرارگاهى است، پس خواهيد دانست كه عذاب خواركننده بر سر چه كسى فرود خواهد آمد و عذاب جاودانه كه را شامل مي‌شود.

وي در پايان گفت: انسان در هر شرايطي كه هست بايد كاري كند كه هزينه را بر ظالم بيشتر كند.