برگزاري سمينار با موضوع ' افزايش انتقال حرارت در ابعاد كوچك با بهره گرفتن از پديده آشوب' در دانشگاه

۰۵ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۱:۱۹ کد : ۴۲۲۸ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۱۰۵
برگزاري سمينار با موضوع ' افزايش انتقال حرارت در ابعاد كوچك با بهره گرفتن از پديده آشوب' در دانشگاه

به گزارش روابط عمومي ، دفتر همكاري هاي علمي و بين المللي دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل به منظور دانش افزايي و تبادل ايده هاي نوين اقدام به برگزاري سميناري با موضوع ' افزايش انتقال حرارت در ابعاد كوچك با بهره گرفتن از پديده آشوب' نمود.

اين سمينار در راستاي طرح حمايت از نخبگان ايراني معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري با مشاركت دانشكده مهندسي مكانيك برگزار گرديد و دكتر حسنعلي قائداميني دانش آموخته دكتراي رشته مهندسي مكانيك دانشگاه ملي سنگاپور به سخنراني پرداخت.

دكتر قائد اميني در ابتدا ضمن بيان توضيحاتي در خصوص نظريه آشوب (chaos) به تاريخچه بررسي اين پديده و مثالهايي از ديناميك آشوب پرداختند. ايشان افزودند: نظم يك استثنا است و در واقع آشوب، قانون حاكم است. گرچه سيستم هاي مبتني بر آشوب، از لحاظ رياضي قطعي هستند، اما تقريبا غيرقابل پيش بيني هستند.

در ادامه دكتر قائداميني، با اشاره به مفهوم جابجايي آشوب (Chaotic advection)، به تاريخچه اين مفهوم و كاربردهاي آن اشاره كردند. ايشان به ارتباط موقعيت مكاني يك سيستم ديناميكي و حركت ذرات بدون جرم پرداخته و سپس به موضوع پايان نامه دكتري خود در دانشگاه ملي سنگاپور پرداختند.

ايشان در پايان نامه دكتري خود با پرداختن به كانالهاي موجدار، از پديد تشديد براي بهبود انتقال حرارت در اين كانالها استفاده كردند. بدين منظور، با توجه به وابستگي شديد سيستم هاي آشوب به شرط اوليه، ايشان ضمن اطمينان از بي نظم بودن حركات ذرات بدون جرم، با استفاده از جريان تپشي در ورودي كانال پديده تشديد را در كانال ايجاد كرده و با استفاده از آن به بهبود در انتقال حرارت دست يافتند. ايشان پس از ارائه نتايج پايان نامه، به معرفي برخي منابع مناسب براي بررسي مفهوم آشوب در نزديكي پديده تشديد پرداخته و سپس پيشنهاداتي را براي انجام پايان نامه ها در ادامه اين كار، ارائه كردند. بعنوان جمع بندي ايشان اشاره كردند كه بيشتر تلاش ها در جهت شناخت پديده آشوب است و زماني مي تواند اين تلاشها مفيد باشد كه در صنعت مورد استفاده قرار گيرد.

در انتها، ايشان به سوالات حضار در اين زمينه پاسخ گفتند و دكتر فرهادي رئيس دانشكده مهندسي مكانيك از ايشان تقدير به عمل آوردند. لوح تقديري به پاس همكاري علمي، از طرف دفتر همكاري هاي علمي و بين المللي دانشگاه به دكتر قائد اميني اهدا گرديد.

گفتني است، دانشگاه ملي سنگاپور يكي از برترين دانشگاه هاي دنياست و در سال 2019، در نظام رتبه بندي تايمز جايگاه 23 دنيا و دوم آسيا و در نظام رتبه بندي QS جايگاه 11 دنيا را دارد. اين دانشگاه جامع شامل 17 دانشكده است و حدود 30000 دانشجو در آن مشغول به تحصيل هستند كه 32 درصد آن را دانشجويان بين المللي تشكيل مي دهند