برگزاري سمينار تخصصي با موضوع 'فرآوري و فشرده سازي پسماندهاي جامد در دانشگاه
به گزارش روابط عمومي ، دفتر همكاري هاي علمي و بين المللي دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل با هدف هم افزايي دانش و انتشار يافته هاي نو و بديع در زمينه مديريت پسماندها اقدام به برگزاري سمينار تخصصي با موضوع 'فرآوري و فشرده سازي پسماندهاي جامد به عنوان يك روش مديريتي كارآمد- از تكنولوژي تا تجارت' در تاريخ 9 ارديبهشت با حضور دكتر حميد رضايي دانش آموخته دانشگاه British Columbia برگزار نمود..
اين سخنراني با بررسي نياز به تحقيق، پژوهش و توسعه فرآيندهاي نوين در راستاي مديريت پسماندهاي جامد شهري آغاز و در ادامه، روش هاي فرآوري پسماندهاي جامد شهري و تبديل آن به سوخت جامد قابل استفاده در كوره ها (RDF) و همچنين، فرآيند فشرده سازي (Pelletization) و كاربردهاي آن در فرآوري پسماندهاي جامد بررسي شد. ايشان خاطر نشان شدند؛ فرآيند Pelletization زباله هاي جامد شهري، كشاورزي و در مجموع تمامي زباله هاي غيرويژه (غير از پسماندهاي بيمارستاني و صنعتي ويژه) كه بار هزينه اي و محيط زيستي بسياري را بر دوش كشور مي گذارد، مي تواند طي يك سري فرآيند منجر به توليد يك محصول باارزش افزوده بسيار بالاتر و يك سوخت جامد استاندارد شود كه قابليت نگهداري و حمل و نقل را دارد. دكتر رضايي خاطر نشان كرد، محصول توليد شده از اين روش قابليت استفاده در نيروگاه هاي توليد برق و انرژي كه در حال استفاده از زغال سنگ مي باشند را دارا مي باشد. در بخش پاياني اين سخنراني، نتايج تحقيق بر روي اين تكنولوژي ارائه شد و توجيه اقتصادي اين طرح مورد بررسي قرار گرفت. همچنين، با بررسي مدل هاي تجاري مورد استفاده در كشورهاي اروپايي، نياز به تغيير قوانين مربوط به بخش زباله و پيشنهادهايي در اين زمينه ارائه شد.
در پايان، پس از بحث و تبادل نظر در راستاي موضوع سمينار و بررسي چالش هاي علمي و اجرايي فرآيندهاي موجود توسط اساتيد، پژوهشگران و دانشجويان حاضر، از دكتر رضايي به عنوان سخنران تقدير به عمل آمد و به رسم يادبود هديه اي از طرف دانشگاه به ايشان اهدا شد.
گفتني است، دانشگاه UBC يكي از برترين دانشگاه هاي جهان در بخش تحقيق و مطالعه است كه در زمره 20 دانشگاه جامع برتر در دنيا قرار گرفته است. بيش از 65000 دانشجو در مقاطع مختلف در 16 دانشكده اين دانشگاه مشغول به تحصيل هستند كه 25% اين تعداد را دانشجويان بين المللي از بيش از 140 كشور دنيا تشكيل مي دهند. سالانه بيش از 8000 پروژه تحقيقاتي در اين دانشگاه تحت حمايت مالي قرار مي گيرد و از اهميت اين امر مي توان به اختصاص بيش از 600 ميليون دلار بودجه به بخش تحقيقات اشاره كرد.
لازم به ذكر است دكتر رضائي پس از گذراندن مقطع دكتري و پسادكتري خود در زمينه توليد سوخت جامد از ضايعات جنگلي و كشاورزي، در حال مطالعه و تحقيق در راستاي طرح فرآوري زباله و توليد پلت از پسماندهاي جامد شهري هستند.