برگزاري كارگاه آموزشي با عنوان افزايش بازيابي انرژي و كاهش ميزان جامد توليدي با تركيب فرايند تيمار ازني و هضم بيهوازي در دانشگاه

۲۱ فروردین ۱۳۹۸ | ۰۸:۵۷ کد : ۴۱۳۰ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۱۱۱
برگزاري كارگاه آموزشي با عنوان افزايش بازيابي انرژي و كاهش ميزان جامد توليدي با تركيب فرايند تيمار ازني و هضم بيهوازي در دانشگاه
به گزارش روابط عمومي ، سمينار علمي و تخصصي با عنوان 'افزايش بازيابي انرژي و كاهش ميزان جامد توليدي با تركيب فرايند تيمار ازني و هضم بيهوازي' با مشاركت دفتر همكاري¬هاي علمي بين المللي و در راستاي طرح حمايت بنياد ملي نخبگان رياست جمهوري از دانش آموختگان ايراني دانشگاه هاي سراسر دنيا با همكاري دانشكده مهندسي عمران در تاريخ 20 فروردين 1398 در دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل و با حضور دكتر زينب بخشي، دانش آموخته رشته مهندسي عمران-محيط زيست دانشگاه مك¬گيل كانادا برگزار شد.
دكتر زينب بخشي، در اين سمينار به بررسي فرايند هضم بي هوازي در دماي پايين مزوفيل، با كمك تيمار ازني لجن و بدون اعمال منبع گرماي خارجي پرداخته است .
دكتر بخشي خاطرنشان كردند استفاده از چنين سيستم هيبريدي منجر به بهبود عملكرد هاضم در دماي 20 درجه سانتي گراد شده و همچنين كاهش 20 درصدي محتواي جامد معلق فرار و افزايش 29 درصدي بيوگاز توليدي در مقايسه با روش هاي معمول كه در دماي بالاتر صورت مي¬گيرد، را به دنبال داشته است.
ايشان با تاكيد بر اينكه زمان ماند جامدات در هاضم تاثير قابل توجهي بر عملكرد آن دارد، اشاره كرد وگفت : زمان ماند كمتر، تجمع كمتر اسيدهاي چرب فرار را به همراه دارد كه همين امر موجب بهبود عملكرد هاضم مي¬شود. بررسي¬هاي انجام شده روي جمعيت ميكروبي موجود در هاضم تفاوت قابل ملاحظه¬اي را در اين فرايند در مقايسه با روش¬هاي معمول نشان داده¬است. كاهش زمان ماند جامدات در هاضم منجر به رفتن فرايند به سمت مسير واكنشي هيدروژنوتروفيك مي شود، حال آن كه جدا كردن زمان ماند جامدات و زمان ماند هيدروليكي منجر به هدايت فرايند به مكانيزم استوكلاستيك و توليد بيشتر متان مي¬شود. مطالعه حاضر عوامل تاثيرگذار و بهبود دهنده فرايند هضم بيهوازي در دماي پايين را مورد بررسي قرار داده است كه تيمار ازني لجن بيشترين بازده توليد بيوگاز و كاهش محتواي جامد فرار را در پي داشته است.
در بخش پاياني سمينار تخصصي  كه با مسئوليت دانشكده مهندسي عمران برگزار گرديد حضار به پرسش و پاسخ در حوزه مهندسي محيط زيست پرداختند و در خاتمه از دكتر بخشي به عنوان سخنران اين كارگاه تقدير به عمل آمد و هدايايي به رسم يادبود به ايشان اهدا شد.
دانشگاه مك گيل (McGill University) يكي از معروف ترين موسسات آموزش عالي كانادا است. اين دانشگاه داراي 300 ساختمان، 39500 دانشجو و 250000 فارغ التحصيل مي باشد و از نظر تعالي آموزشي و رشته هاي پژوهشي مشهور بوده و نامش در ميان دانشگاه هاي برتر جهان به چشم مي خورد. دانشجويان دانشگاه مك گيل از 150 كشور دنيا گرد هم جمع شده اند و از نظر جمعيت دانشجويي داراي بيشترين تنوع بين المللي در ميان ساير دانشگاه هاي كشور مي باشد.
دانشگاه مك¬گيل در زمره 50 دانشگاه برتر دنياست كه هر ساله توليد علم چشمگيري را به همراه دارد.