سومين كارگاه آموزشي مهندسي عمران محيط زيست با عنوان 'فروپاشي تمدنها: تقابل انسان و محيط زيست' برگزار شد
به گزارش روابط عمومي، سومين كارگاه آموزشي مهندسي عمران محيط زيست با عنوان 'فروپاشي تمدنها: تقابل انسان و محيط زيست' در سالن كنفرانس دانشكده مهندسي عمران با حضور علاقه مندان به محيط زيست و دانشجويان برگزار گرديد.
در ابتداي برنامه دكتر عزير عابسي عضو هيات علمي دانشكده مهندسي عمران دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل و مسئول برگزاري كارگاه، ضمن عرض خيرمقدم و معرفي موضوع كارگاه، اهميت محيط زيست در شكل گيري و حفظ تمدن هاي بشري در طول تاريخ، ضرورت توجه بيشتر به محيط زيست و تصميم سازي هاي مبتني با فكر و دانش روز را مورد تاكيد قرار داد.
دكتر عابسي دبير كارگروه با بيان مقدماتي در ارتباط با تغيير اقليم و پيامدهاي زيست محيطي آن به برخي از همايش ها و كنفرانس هاي اخير در كشور اشاره كرد و وقوع مهاجرت هاي اكولوژيكي و اقليمي، به هم خوردن سيستم هاي كشاورزي و امنيت غذايي، تهديد بهداشت عمومي و اقتصاد كشور در حوزه هاي مختلف ناشي از تغيير اقليم را محتمل دانسته اند. در اين زمينه وي با معرفي دكتر مجيد پيروي عضو هيات علمي دانشكده مهندسي شيمي دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل به عنوان رياست كارگروه مديريت پسماند و محيط زيست اتاق فكر استان مازندران از ايشان جهت معرفي اين كارگروه و اعضا آن دعوت به عمل آورد.
دكتر پيروي ضمن بيان رسالت هاي اتاق فكر استان و كارگروه هاي مختلف آن، به معرفي كارگروه پسماند و محيط زيست و اهداف آن در ارائه خدمات مشاوره اي تخصصي و تدوين چشم اندازها پرداخت.
وي ضرورت برنامه ريزي هاي جامع و هماهنگ محيط زيستي در استان و اولويت بندي در تخصيص اعتبارات را از رسالت هاي اتاق فكر استان دانست و ايجاد كارگروهي متشكل از تخصص هاي مختلف از نقاط مختلف استان در اين حوزه را بسيار سودمند دانسته اند.
سپس دكتر جواد حسين زاده سادتي عضو هيات علمي دانشگاه كاشان، باستان شناس و ديرين اقليم شناس به عنوان سخنران اصلي با بيان نمونه هايي از تمدن هاي گذشته در اقيانوس آرام، بين النهرين و محدوده ايران، به شواهدي از وجود تمدن هاي پيشرفته كه بر اثر بي توجهي به محيط زيست به تدريج دچار زوال و فروپاشي شده اند اشاره كرد.
وي وجود مثال هاي متعدد از فروپاشي تمدن هاي پيشرفته در گذشته كه به دليل نابودي محيط زيست اطراف خود بود را شاهدي بر امكان وقوع آن در كشور ناشي از تغييرات اقليمي جديد به علت گرمايش جهاني زمين دانسته اند.
گفتني است مهندس دامادي نماينده مردم ساري در مجلس شوراي اسلامي، دكتر پيروي رياست كارگروه محيط زيست استان مازندران، دكتر عزير عابسي دبير كارگروه و آقايان دكتر مسعود فريادي، هيات علمي و استاديار حقوق محيط زيست دانشكده حقوق دانشگاه مازندارن، مهندس محمد آقاجاني نژاد، مدير ايمني، بهداشت و محيط زيست شركت شهرك هاي صنعتي استان، خانم فريبا قلي پور نماينده شبكه تشكل هاي مردم نهاد محيط زيست استان، مهندس اسماعيل عبدي نسب كارشناس ارشد محيط زيست و مدير عامل شركت راد زيست شيمي كاسپين و مهندس جهانبخش عليپور كارشناس و مسئول بهداشت محيط اداره آب و فاضلاب شهرستان آمل از اعضاي كارگروه محيط زيست استان و همچنين دكتر سيد محمد جواد ميرنيا مدير ايمني، بهداشت و محيط زيست دانشگاه نوشيرواني، اساتيد گروه مهندسي عمران و دانشجويان دانشگاه در اين كارگاه حضور داشتند.