اولين دانشجوي دكتري رشته 'مهندسي عمران-مهندسي محيط زيست' شمال كشور از رساله خود دفاع كرد

۱۷ خرداد ۱۳۹۶ | ۱۱:۲۷ کد : ۳۶۰۹ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۱۱۶
اولين دانشجوي دكتري رشته 'مهندسي عمران-مهندسي محيط زيست' شمال كشور از رساله  خود دفاع كرد

به گزارش روابط عمومي، آتيه ابراهيمي دانشجوي دكتري مهندسي عمران گرايش مهندسي محيط زيست در روز سه شنبه 16 خرداد 1396 در سالن كنفرانس دانشكده مهندسي عمران دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل از رساله دكتري خود تحت عنوان 'شيرين سازي آب دريا و تصفيه فاضلاب شهري به طور همزمان با استفاده از پيل شيرين ساز ميكروبي'دفاع كرد تا عنوان اولين فارغ‌التحصيل مقطع دكتراي اين رشته را در دانشگاه به نام خويش ثبت كند.

اين رساله تحت راهنمايي دكتر داريوش يوسفي كبريا و دكتر قاسم نجف پور درزي انجام گرفته است و جلسه دفاعيه با حضور دكتر ذبيح الله يوسفي بعنوان داور داخلي  ،دكتر مصطفي رحيم نژاد و دكتر حسن اميني راد به عنوان داوران داخلي، دكتر علي رحماني فيروزجائي نماينده تحصيلات تكميلي به عنوان ناظر و دانشجويان ارشد و دكتري رشته مهندسي محيط زيست انجام گرفت.

دكتر داريوش يوسفي كبريا استاد راهنماي اول اين پايان‌نامه و مدير مركز ملي مطالعات و تحقيقات درياي خزرگفت: 

 پيل شيرين ساز ميكروبي تركيبي است از دو فرآيند پيل سوختي ميكروبي و الكترودياليز كه در نهايت فرايندي مقرون به صرفه و دوستدار محيط‌زيست است و همزمان با تصفيه انواع فاضلاب و توليد انرژي الكتريكي قادر به شيرين سازي آب شور درياها مي باشد.

وي گفت:  هدف از اين تحقيق بررسي بهبود عملكرد پيل شيرين ساز ميكروبي بود كه در آن عملكرد توليد انرژي الكتريكي حاصل از حذف مواد آلي (انواع فاضلاب مصنوعي، واقعي, لجن برگشتي و سپتاژ) در پيل سوختي ميكروبي و تاثير آن در ميزان شيرين سازي انواع شوري آب دريا با استفاده از الكترودهاي مختلف گرافيتي ساده، شياردارشده و پارچه كربني در دو شرايط هيدروليكي پيوسته و ناپيوسته مورد بررسي قرار گرفت.

دكتر يوسفي اظهار داشت: در اين تحقيق پيل شيرين ساز با طراحي منحصر به ‌فرد به صورت چهار طرفه ساخته شد كه همزمان داراي 4 مخزن شيرين سازي است و نتايج حاصل از اين تحقيق نشان‌دهنده راندمان بالا در تجزيه‌ انواع فاضلاب و درنتيجه توليد انرژي الكتريكي موردنياز و شيرين سازي آب دريا مي‌باشد. 

مدير مركز ملي مطالعات و تحقيقات درياي خزرگفت : از آنجايي كه  بخش اعظم كشور را مناطق خشك و نيمه خشك تشكيل مي‌دهد و همچنين محدوديت منابع آبي، رشد سريع جمعيت و نياز به توليد بيشتر در بخش كشاورزي، در كنار استفاده بهينه از منابع آبي، بايد منابع آبي جديدي را در نظر گرفت و اين روش در صورت تجاري سازي مي تواند با شيرين سازي آب درياي خزر و ساير درياها به عنوان يك منبع طبيعي آب شور نقش بسيار مهمي در رونق كشاورزي و به دنبال آن رونق اقتصادي كشور داشته باشد.

از نتايج پژوهشي اين رساله مي توان به چاپ دو مقاله در مجلات معتبر ISI ، يك مقالهISI ، ارائه دو مقاله در همايش هاي بين المللي و ثبت دو اختراع در سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران اشاره نمود.    

وي گفت: مقرر گرديد اين دفاع در 15خرداد روزجهاني محيط زيست انجام شود كه به دليل مناسبت تاريخي قيام 15 خرداد و تعطيلي عمومي، در 16 خرداد انجام شد.