برگزاري مراسم افتتاحيه چهارمين كنفرانس ملي علوم و مهندسي جداسازي
به گزارش روابط عمومي، مراسم افتتاحيه چهارمين كنفرانس ملي علوم و مهندسي جداسازي در دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل برگزار شد.
دكتر سيد علي اصغر قريشي معاون پژوهش و فناوري دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل و دبير چهارمين كنفرانس ملي علوم و مهندسي جداسازي در مراسم افتتاحيه اين كنفرانس با عرض خيرمقدم به نيابت از رييس دانشگاه و تبريك سالروز آزادي خرمشهر نخست به تاريخچه دانشگاه اشاره كرد و گفت: نام دانشگاه مزين است به نام يك رادمرد بزرگ كه سهم برزگي در توسعه فرهنگي، علمي و آموزشي اين شهر دارد. رنده ياد سيد حسين فلاح نوشيرواني كه نيم قرن پيش بناي اين دانشگاه را بنيان نهاد.
دكتر قريشي اميري گفت: دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل در راه تقويت بنيه و ساختار پژوهشي دانشگاه براي قرار گرفتن در ميان دانشگاه هاي سطح يك كشور بسترهاي مناسبي را فراهم آورده است كه از آن جمله مي توانيم به اقدامات زير اشاره نمود:
1- تسهيل در امر پرداخت اعتبار پژوهشي
2- انجام مداوم و سالانه خريد از نمايشگاه تجهيزات ساخت داخل جهت تقويت بنيه تجهيزاتي آزمايشگاه ها
3- تصويب و اجراي آئين نامه فرصت مطالعاتي و ماموريت پژوهشي خارج از كشور و آئين نامه پسا دكتري
4- اصلاح و بهبود آئين نامه تشويق مقالات و پرداخت به موقع و بدون تاخير آن
5- افزايش اعتبار پايان نامه ها به مقدار قابل ملاحظه جهت افزايش عملكرد پژوهشي دانشجويان تحصيلات تكميلي.
دبير چهارمين كنفرانس ملي علوم و مهندسي جداسازي در ادامه به تاريخچه دانشكده مهندسي شيمي دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل اشاره كرد و گفت: فعاليت اين دانشكده با اخذ مجوز گروه مهندسي شيمي از وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در سال 1374 شروع شد و اكنون بعد از گذشت 22 سال به يك دانشكده بزرگ در كالبد دانشگاه بدل شده است. وي افزود: دانشكده مهندسي شيمي دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل 20 عضو هيئت علمي داردكه از اين تعداد، 5 نفر استاد تمام، سه نفر دانشيار و بقيه استاديار مي باشند.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه اظهار داشت: دانشكده مهندسي شيمي هم اكنون قريب به 800 دانشجو در مقطع كارشناسي، 140 دانشجو در مقطع كارشناسي ارشد ( در چهار گروه فرايندهاي جداسازي، ترمو سينتيك، بيوتكنولوژي و طراحي فرايند) و 60 دانشجو در مقطع دكتري ( در دو شاخه مهندسي شيمي عمومي و بيوتكنولوژي) دارد.
دكتر قريشي اميري گفت: كنفرانس علوم و مهندسي جداسازي از مهمترين محور هاي تخصصي مهندسي شيمي است و مهندسي شيمي علم تبديل مواد براي توليد مواد جديد مفيد و قابل استفاده براي جامعه مي باشد كه طيف وسيعي از صنايع بزرگ فرايندي مانند صنايع نفت، گاز، پتروشيمي ، كاغذ، آب و فاضلاب تا صنايع كوچك داروئي، بهداشتي، لبني و غيره را در بر مي گيرد و اگر فرايندهاي و اقع شونده در صنايع شيميايي را به سه دسته تفكيك، واكنش و تخليص تقسيم كنيم ، علوم و مهندسي جداسازي شامل دو دسته بزرگ تفكيك و خالص سازي است كه به طور تخميني حدود 40% عمليات در صنايع شيميايي را در بر مي گيرد.
وي افزود: برگزاري منظم و ادواري كنفرانس هاي جدا سازي مي تواند به تعميق علوم و مهندسي جداسازي و تبادل اطلاعات علمي و همكاري مشترك بين پژوهشگران دانشگاههاي مختلف ، كمك شاياني نمايد.
در ادامه دكتر غلامرضا باكري رييس دانشكده مهندسي شيمي دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل و دبير علمي چهارمين كنفرانس ملي علوم و مهندسي جداسازي با عرض خيرمقدم گفت: بي شك نقش رشته مهندسي شيمي در دنياي صنعتي امروز بر همگان آشكار است و فرآيند جداسازي از مهم ترين موضوعات مورد بحث در مهندسي شيمي است؛ زيرا توليد يك محصول علاوه بر خالص سازي مواد اوليه نياز به جداسازي محصولات جانبي توليد شده دارد.
وي گفت: 204 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شد كه از اين تعداد، 36 مقاله به صورت سخنراني و 136 مقاله به صورت پوستر پذيرفته شد.
دكتر باكري از حمايت هاي همه جانبه دكتر جواد واثقي اميري رييس دانشگاه و معاونين تشكر و قدرداني نمود و همچنين قدرداني ويژه اي از اساتيد دانشكده مهندسي شيمي نمود كه در ارزيابي و داوري مقالات كمك كردند.
گفتني است اولين و دومين كنفرانس جداسازي در سال هاي 1388 و 1389 در دانشگاه شهيد باهنر كرمان بر گزار شد. سومين كنفرانس دانشگاه سيستان و بلو چستان در سال 1391 برگزار گرديد و چهارمين كنفرانس در دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل در حال برگزاري است.