سومین کارگاه علوم اعصاب محاسباتی ایران به کار خود پایان داد

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ | ۰۸:۵۱ کد : ۳۳۶۵ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۱۲۰
سومین کارگاه علوم اعصاب محاسباتی ایران به کار خود پایان داد
به گزارش روابط عمومی، سومین کارگاه علوم اعصاب محاسباتی کشور در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به همت 'کانون نُروفیزیک ایران' و دانشکده علوم پایه دانشگاه صنعتی نوشیروانی برگزار شد.
در این کارگاه معروفترین فیزیکدانان علوم اعصاب (نروفیزیک) ایران از جمله پروفسور شاهین روحانی، استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و رئیس انجمن فیزیک ایران، پروفسور عبدالحسین عباسیان از پژوهشگاه دانش های  بنیادی ایران، پروفسور محمد رضا رحیمی تبار استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف، دکتر رضا خانبابایی فوق دکتری فیزیک اعصاب دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و سیزده نفر برتر دیگر در این رشته حضور داشتند.
مراسم افتتاحیه این کارگاه روز سه شنبه با سخنرانی دکتر رضا خانبابائی، دبیر برگزاری کارگاه آغاز شد، در ادامه پروفسور عبدالحسین عباسیان، از پیش کسوتان علوم اعصاب محاسباتی کشور از پژوهشگاه دانش های بنیادی ایران به معرفی مفهوم 'محاسبات' در علوم اعصاب پرداختند.
سپس دکتر منتخب، از پیش کسوتان علوم اعصاب محاسباتی در دانشگاه شیراز به ارائه سخنرانی خود در زمینه اینکه 'چه چیزی در مغز خیلی بحرانی است؟' پرداخت و به بکارگیری مفاهیم فیزیک در مدلسازی و پیشگویی رفتار مغز جهت کنترل و درمان آن اشاره کردند.
سخنران بعدی دکتر علیرضا ولیزاده از دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان بود. وی به عوامل موثر بر دینامیک جمعی در شبکه های نورونی و کارهای انجام شده در این زمینه در دنیا اشاره کرد و به ارائه کارهای جدید خود در این زمینه پرداخت.
دکتر سامان مقیمی عراقی سخنران بعدی این کارگاه از دانشگاه صنعتی شریف بود. وی مغز را به عنوان یک سیستم بحرانی ولی پایدار معرفی کرد و اظهار داشت: که نیاز به خواب در حقیقت برای برگرداندن حالت بحرانیت مغز است. مغز بدون بحرانیت نمی تواند به عملکرد عادی خود ادامه دهد. لذا سلامت مغز را می توان با اندازه گیری میزان بحرانیت آن تشخیص داد.
بعد ازظهر سه شنبه کارگاه عملی محاسبات علوم اعصاب برای دانشجویان برگزار شد. ابتدا امیرحسام رعیت نیا به آموزش پایتون برای محاسبات پرداخت و سپس دکتر حامد سید علایی مدلسازی و محاسبات در علوم اعصاب را آموزش داد.
روز دوم این کارگاه که چهارشنبه 15 اردیبهشت، در محل آمفی تئاتر دانشگاه ادامه داشت، در ابتدا پروفسور محمدرضا رحیمی تبار از دانشگاه صنعتی شریف در رابطه با 'مدلسازی رفتار تصادفی دینامیک مغزهای صرعی' سخنرانی کرد و دکتر رضا لشگری، دکتر حامد سید علایی، دکتر مرضیه زارع از پژوهشگاه دانش های بنیادی ایران و دکتر سالاری از دانشگاه صنعتی اصفهان و دکتر علی اسداللهی از دانشگاه فردوسی مشهد سخنرانان بعدی بودند.
گفتنی است در کنار این کارگاه، دو جلسه اساتید مدعو برگزار شد و در نهایت تشکیل اولین 'قطب پژوهش های بین رشته ای مغز'center of Excellence for interdisciplinary Brain Research' به تصویب رسید.