آغاز هفته پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

۱۴ آذر ۱۳۹۴ | ۰۸:۵۱ کد : ۳۲۳۴ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۹۷
آغاز هفته پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
به گزارش روابط عمومی، برنامه های  هفته پژوهش و فناوری در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با سخنرانی پروفسور رضا ملایری استاد تمام دانشگاه شیراز، محقق ارشد انستیتو ترمودینامیک کاربردی مرکز هوا فضای آلمان و استاد مدعو دانشگاه در سدن آلمان، تحت عنوان 'انرژی های نو: چشم انداز آن در جهان و ایران'(Prospects of renewable energies: World and Iran ) راس ساعت 10 صبح روز شنبه 94/9/14 آغاز شد.
پروفسور ملایری ضمن تبریک هفته پژوهش و فناوری گفت: برای انرژی های نو تعاریف و طبقه بندی های متعددی می توانیم ارائه نمایم که یک نمونه از آن دسته بندی به  انرژی های خورشیدی و انرژی های غیر خورشیدی می باشد.
استاد تمام دانشگاه شیراز افزود: انرژی های غیر خورشیدی شامل زمین گرمایی، باد، جزر و مد، امواج و نیروهای آبی می باشد و انرژی های خورشیدی نیز نیروگاه های تولید برق از تابش خورشید، آبگرمکن های خورشیدی، استخرها و دودکش های خورشیدی و مخازن گرمایی فصلی را در بر می گیرد.
محقق ارشد انستیتو ترمودینامیک کاربردی مرکز هوا فضای آلمان با بیان این که پتانسیل انرژی های نو به طور کلی بسیار بالاست و باید به این سمت گرایش پیدا کنیم اظهار داشت: میزان مصرف انرژی دنیا حدود 400EJ  می باشد که انرژی خورشیدی با توجه به قابلیت تولید انرژی بسیار بالا تنها  3/8 برق دنیا را تامین می کند و 70% انرژی دنیا از انژی های تجدیدناپذیر خاورمیانه تولید می شود.
استاد مدعو دانشگاه در سدن آلمان که در این سخنرانی به مباحث تولید برق از انرژی خورشیدی، ذخیره انرژی، آبگرمکن های خورشیدی و تحلیل اطلاعات ماهواره ای برای پیداکر بهترین موقعیت های دارای انرژی نو پرداخت افزودند: ما در  سطح دنیا دو کمربند خورشیدی داریم که یک کمربند از کالیفرنیای آمریکا شروع می شود و به شمال چین ختم می گردد و دیگری که از جنوب آمریکای لاتین آغاز می شود و در نهایت به استرالیا می رسد.
پروفسور ملایری با بیان این که نیروگاه خورشیدی کالیفرنیا و لاس وگاس آمریکا بزرگترین نیروگاه های تجاری خورشیدی هستند گفت: در کشورهای اروپا اسپانیا از لحاظ تعداد نیروگاه های نصب شده رتبه اول را دارد.
ایشان افزودند: سیستم تولید برق از نیروگاه های خورشید به این صورت عمل می کنند که ماده ی گرم شونده اعم از آب و روغن های سنگین و نمک که قابلیت بالایی در حفظ خواص فیزیکی و ظرفیت حرارتی دارند وارد آینه ها می شوند و حرارت را از نور خورشید جذب نموده وارد توربین ها  و تبدیل برق می کنند و همچنین قسمت خنک کننده که بخار را به مایع تبدیل می کند.
 استاد تمام دانشگاه شیراز افزود: گرم یا سرد بودن، داشتن بیشترین روزهای آفتابی نمی تواند تنها دلیل امکان استفاده از نیروگاه آفتابی در یک منطقه باشد بلکه باید مسائل زمین شناسی از قبیل شیب ها و پستی بلندی ها و همچنین آمار ابرها، گردو غبارها و بخار آب بررسی شود؛ چرا که وجود یکی این عوامل باعث انحراف زاویه تابش نور خورشید می شوند.
گفتنی است این جلسه با پرسش و پاسخ ادامه یافت و در پایان با اهدای لوح سپاس از دکتر ملایری تقدیر به عمل آمد.