بیست و پنجمین جلسه هم اندیشی اساتید برگزار شد

۱۶ خرداد ۱۳۹۴ | ۰۸:۵۱ کد : ۳۱۲۳ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۱۲۶
بیست و پنجمین جلسه هم اندیشی اساتید برگزار شد

 به گزارش روابط عمومی، بیست و پنجمین جلسه هم اندیشی اساتید دانشگاه با موضوع « بررسی تحولات یمن» با حضور دکتر قریشی سفیر سابق ایران در یمن  روز سه شنبه مورخ 12 خرداد1394  ساعت 9 صبح در سالن آمفی تئاتر زنده یاد نوشیروانی برگزار گردید.
در ابتدای این جلسه حجت الاسلام و المسلمین حسینی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ضمن گرامیداشت یاد و نام حضرت امام (ره) و تبریک عید نیمه شعبان گفت: شما اساتید ارجمند به تعبیر مقام معظم رهبری فرماندهان جنگ نرم هستید. امروز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اوج اقتدار و آرامش خود را مدیون خون شهدا، ولایت، اعتقادات و اتحاد وهمبستگی مردم است.
ایشان با بیان این که اختلافات عزت افراد را از بین می برد اظهار داشت: به حدیثی از امام محمد باقر (ع) اشاره کرد و گفت: یک فرد مسلمان باید یکی از این دو صفت را داشته باشد: یا عالم باشد یا متعلم.
درادامه دکتر دکتر قریشی سفیر سابق ایران در یمن با  گرامیداشت یاد و نام حضرت امام (ره) و تبریک میلاد قائم آل محمد به تاریخ یمن از ابتدا تا تحولات اخیر پرداخت و گفت: اولین حکومت زیدی درسال 250 قمری از سوی حسن بن زید ومحمد بن زید در ایران (در طبرستان یا مازندران) تشکیل شد و یحیی بن حسین، موسس دولت زیدی یمن( در284 هجری قمری) هم ابتدا در اوائل حکومت محمد بن زیدبرای تشکیل حکومت به ایران آمد چون حسن و محمدبن زید که در طبرستان قدیم)مازندران کنونی) به نام داعی که مقامی پایین‌تر از امام زیدی است، تشکیل حکومت داده بودند و باید حکومت را به امام زیدی تحویل می‌دادند. یحیی بن حسین موسس زیدی دولت یمن به ایران آمد تا حکومت را تحویل بگیرد. در آن زمان محمد بن زید در گرگان در جنگ با سامانیان بود و وقتی امام یحیی بن الحسین به ایران آمد با استقبال گسترده مردمی درآمل مواجه شد و وقتی این خبر به محمد بن زید رسید این مسأله موجب نگرانی او شد و به واسطه وزیرش پیغام فرستاد که 'وضعیت تو دراینجا ما را نگران کرده' که او بلافاصله آمل را ترک کرد و به مدینه رفت و چند سال بعد به دعوت قبائل صعده به یمن رفت و در یمن دولت زیدی را تأسیس کرد. بنابراین زیدیه اساسا یک جریان سیاسی است و آنها بعد از تشکیل جمهوری و سقوط‌شان به عنوان یک قدرت سیاسی همیشه این فکر در ذهنشان بود ولی مجال بروز نبود تا سال 1990 بعد از وحدت یمن (یمن شمالی و یمن جنوبی) که آنها ابتدا به فعالیت فرهنگی و سپس به فعالیت سیاسی روی آوردند.
 سفیر سابق کشورمان درباره این ادعا که گفته می‌شود آنچه در یمن در جریان است دعوای ایران و عربستان است، گفت: برخی ایران را متهم می‌کنند اما البته حوثی‌ها به طور طبیعی طرفدار ایران هستند و هرگونه موفقیت و پیروزی آنها را به حساب موفقیت ایران می‌گذارند. زیدی‌ها طرفدار ایران هستند و از ایران الهام گرفته و می‌گیرند.
دکتر قریشی در پایان گفت: نا امنی در یمن به نفع هیچ کس نیست.
گفتنی است این جلسه با پرسش و پاسخ به پایان رسید.