بیست و چهارمین جلسه هم اندیشی اساتید دانشگاه برگزار شد

۱۶ اسفند ۱۳۹۳ | ۰۸:۵۱ کد : ۳۰۳۴ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۱۲۹
بیست و چهارمین جلسه هم اندیشی اساتید دانشگاه برگزار شد
به گزارش روابط عمومی، بیست و چهارمین جلسه هم اندیشی اساتید دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با موضوع نقش دانشگاه در ایجاد تمدن اسلامی، در سالن مرحوم دکتر سید فرید حسینی زاده و با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین صفرپور برگزار ‌گردید.
حجت الاسلام و المسلمین صفرپور در جلسه هم اندیشی اساتید دانشگاه گفت: موضوع اسلامی شدن دانشگاه ها بعد از انقلاب اسلامی یک دغدغه ی جدی است.
ایشان برای تبیین موضوع تمدن اسلامی نخست به تاریخ علم و فلسفه پرداختند و اظهار داشتند: بر اساس فلسفه ارسطو فلسفه مشاء ابن سینا شکل گرفت و فلسفه قرون وسطی نیز نتیجه فلسفه افلاطون است. آثار ابن سینا توسط ابن رشد به غربی ها منتقل شد و در این جا غرب با فلسفه اسلامی آشنا شد. نتیجه این آشنایی در قرون بعد زمینه های ریزش فکری قرون وسطی را فراهم نمود و دوره رنسانس به وجود آمد. بعد از رنسانس غربی ها دین را از عرصه زندگی؛ سیاست، اخلاق، معنویت و ... جدا کردند و علمای سردمدار رنسانس علوم و روش های مختلفی را پدید آوردند از جمله روش استقرا و تجربه که محصول آن شکل گیری صنعت و تکنولوژی بود. در واقع غربی ها با محصول اندیشه ما، با ما ارتباط برقرار کردند و فنون را وارد کشور‌مان کردند.
حجت الاسلام و المسلمین صفرپور با اشاره به این که در تمدن اسلامی خداوند تعالی در محور همه ی امور قرار دارد تاکید کردند: در غرب ساختار ها و نظام بر اساس تفکر اومانیستی است و انسان در راس همه ی امور است.
ایشان با بیان این که حضرت امام (ره) بعد از انقلاب ساختار ها را تغییر داد افزودند: هنر امام خمینی(ره) در این بود که نگاه مبارزاتی خود را در عرصه دینی تحقق دادند؛ بدین معنا که قرائتی از دین را مطرح کردند که حافظ و پاسدار آرمان هایی مثل عدالت اجتماعی، آزادیخواهی، مبارزه با ظلم و استبداد و استعمار بود. آن چه جامعه ایران از آن رنج می برد، عبارت بود از استعمار خارجی، استبداد داخلی، بی عدالتی و عدم تحقق آزادی های اجتماعی که امام خمینی(ره) همه این موارد را در قالب دینی مطرح کرد. نگرش دینی و اسلامی امام(ره) همان اسلام ناب بود. افقی که امام(ره) از آن اسلام را مطرح می کرد نیز همان افقی بود که پیامبر(ص) از اسلام نشان می داد.
ایشان در پایان افزودند: تا زمانی که علوم انسانی را اسلامی نکنیم نمی‌توانیم به تکنولوژی اسلامی دست یابیم.
گفتنی است این جلسه هم اندیشی با پرسش و پاسخ به پایان رسید.