جلسه هماهنگی تدوین برنامه راهبردی و چشم انداز دانشگاه برگزار شد
به گزارش روابط عمومی، جلسه هماهنگی تدوین برنامه راهبردی و چشم انداز 5 ساله دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با حضور رییس، معاونین، روسای دانشکده ها، مدیران و دکتر رضا قادری برگزار گردید.
در ابتدا دکتر جواد واثقی امیری رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ضمن عرض خیر مقدم به دکتر رضا قادری و تشکر و قدردانی از حضور شرکت کنندگان در این جلسه گفت: تدوین برنامه راهبردی و تعیین اولویت ها به خصوص در دوره زمانی ای که با مشکلات مالی و بودجه ای روبرو هستیم امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
ایشان با بیان این که دستیابی به اهداف بدون داشتن برنامه ی مشخص امکان پذیر نیست اظهار داشت: دفتر نظارت و ارزیابی دانشگاه مسئولیت تدوین برنامه راهبردی را بر عهده دارد و گروه مهندسی صنایع دانشگاه به سرپرستی دکتر صفایی نیز با دفتر نظارت همکاری می کند.
دکتر واثقی امیری اظهار داشت برنامه های مدون هم باید آرمانی و هم تا حدودی دست یافتنی باشد. معاونت های دانشگاه به عنوان کارگروه ها ی آموزشی، فرهنگی، اداری مالی، پژوهشی و دانشجویی همکاری می کنند و بهترین ضمانت اجرایی برای برنامه راهبردی 5 ساله تعهد واقعی مجریان و مدیران است و هر فعالیتی که در دانشگاه انجام می گیرد باید در برنامه راهبردی تدوین شده باشد.
در ادامه دکتر رضا قادری عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی که سابقه ی طولانی ای در تدوین برنامه های راهبردی و امور اجرایی در سطح وزارت علوم دارد نخست به سیستم وزارت علوم در قبل و بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد.
دکتر قادری میزان مشارکت در تولید علم، نسبت توزیع استاد، کارمند و فضای آموزشی را به دانشجو، توزیع قبولی فارغ التحصیل در سطوح بالاتر و پژوهش های علمی صنعتی را از جمله مؤلفه های موفقیت یک دانشگاه عنوان کرد و افزود: هر گاه مدیر مجموعه ای احساس کند که با توجه به مسایل اقتصادی و بودجه ای و رشد قارچ گونه مؤسسات و مجموعه های رقیب و عدم کفایت منابع مالی و ... شرایط و وضعیت موجود مجموعه مفید، ممکن و قابل قبول نیست باید برنامه جدیدی را تدوین نماید.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به نسل های دانشگاه ها که شامل دانشگاه های آموزش محور، پژوهش محور و دانشگاه کارآفرین می باشد افزودند: دستیابی به جایگاه بالای ملی و بین المللی، وضعیت اقتصادی، حل مهاجرت نخبگان، وضعیت فرهنگی و گسترش کمی، از بین رفتن مرزهای علم و صنعت، انقلاب دیجیتال و آموزش مجازی، تغییرات جهانی، محدودیت منابع مالی و توقع جامعه به دموکراتیزه شدن نیز از جمله عوامل درونی و بیرونی تدوین برنامه راهبردی هستند.
دکتر قادری گفت: تجسم راهبردی، تدوین ره نگاشت و تنظیم برنامه عملیاتی سه گام اصلی در تدوین برنامه است که منجر به ایجاد نظام برنامه ریزی، تحول در نظام اداری مالی، تحول در روش های آموزشی و توجه به بعد بین المللی می شود.
ایشان همچنین رشد و ارتقای اعضای هیات علمی، جذب و حفظ دانشجویان توانمند، گسترش پژوهش در بخش غیر هیات علمی و تاکید بر تحصیلات تکمیلی را از جمله عوامل توانمندی یک دانشگاه برشمردند.
سپس دکتر صفایی مدیر گروه مهندسی صنایع دانشگاه با اشاره به فعالیت های انجام شده در زمینه تدوین برنامه راهبردی دانشگاه تا کنون گفت: اهداف و افق برنامه ریزی ابزاری برای ایجاد همسویی، جهت گیری مشترک، هماهنگی و تعامل دو طرفه و چند طرفه برای استفاده از ظرفیت ها و منابع سازمان برای اجرای برنامه است.
گفتنی است این جلسه با پرسش و پاسخ به پایان رسید.