همایش 'رسالت دانشجویان دهه 90 در تحقق اهداف انقلاب اسلامی' برگزار شد

۱۲ آذر ۱۳۹۳ | ۰۸:۵۱ کد : ۲۹۹۴ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۱۰۲
همایش 'رسالت دانشجویان دهه 90 در تحقق اهداف انقلاب اسلامی' برگزار شد
به گزارش روابط عمومی، به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج، از  سوی بسیج دانشجویی دانشگاه همایش 'رسالت دانشجویان دهه 90 در تحقق اهداف انقلاب اسلامی' با حضور دکتر ساسان زارع سالن آمفی تئاتر رنده یاد نوشیروانی برگزار شد.
در این همایش حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا حسینی، ضمن عرض خیرمقدم و بیان پاره‌ای از مقدمات، به آیه 54 سوره مائده اشاره کرد که حضرت حق فرمودند: يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَ يُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكافِرينَ يُجاهِدُونَ في سَبيلِ اللهِ وَ لا يَخافُونَ لَوْمَةَ لَآئِمٍ ذالِكَ فَضْلُ اللهِ يُؤْتيهِ مَنْ يَشاءُ وَ اللهُ واسِعٌ عَليمٌ.
ایشان در تفسیر این آیه مبارکه گفت: در آغاز آیه، به عنوان يك قانون كلّى به همه مسلمانان اخطار مى شود که: «اى كسانى كه ايمان آورده ايد! هر كس از شما، از آيين خود بازگردد (به خدا زيانى نمى رساند ، بلکه) خداوند، گروهى (جدید) را (بجای آنان) مى آورد» (يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللّهُ بِقَوْم). باید دانست، دلى كه از محبّت خدا خالى شد، بيمار و وابسته به دنیا و كفّار مى‏شود، ولى دلى كه از مهر خدا پُر است، هرگز وابسته نمى‏شود.
در ادامه آیه ، خداوند برای گروه جدید ، یکسری صفات را معرفی می نماید :
1 ـ آنها كسانى هستند كه به خدا عشق می ورزند و جز به خشنودى او نمى انديشند ، خداوند هم در مقابل،  آنها را دوست دارد (يُحِبُّهُمْ وَ يُحِبُّونَهُ).
2 و 3 ـ آنها در برابر مؤمنان خاضع و مهربان، و در برابر دشمنان و ستمكاران، سرسخت، انعطاف ناپذير و پر قدرتند ! (أَذِلَّة عَلَى الْمُؤْمِنينَ أَعِزَّة عَلَى الْكافِرينَ).
4 ـ جهاد در راه خدا به طور مستمر از برنامه هاى آنهاست (يُجاهِدُونَ في سَبيلِ اللّهِ).
5 ـ آخرين امتيازى كه براى آنان ذكر می شود اين است كه در راه انجام فرمان خدا و دفاع از حق، از ملامت هيچ ملامت كننده اى نمى هراسند و جنگ روانى، در آنان ، که از مؤمنين واقعى هستند ، اثرى ندارد. (وَ لا يَخافُونَ لَوْمَةَ لائِم).
 ایشان در پایان تاکید کردند: نباید فکر کنیم که اگر ما نباشیم علم حق بر زمین می ماند بلکه باید دانست که 'در راه خدا بودن و ماندن' فضل خداست. آن را به هر كس بخواهد ( و شايسته ببيند) مى دهد; و فضل و احسان خداوند، گسترده و (او به همه چيز) داناست. (ذالِكَ فَضْلُ اللهِ يُؤْتيهِ مَنْ يَشاءُ وَ اللهُ واسِعٌ عَليمٌ)
در ادامه پیامی در خصوص رسالت بسیج دانشجویی در مسایل دانشگاهی و کشوری توسط دانشجوی دانشگاه قرائت شد.
سپس دکتر زارع، رئیس دانشکده مدیریت و برنامه ریزی دانشگاه امام حسین (ع) در شروع صحبت های خود پیام امام خمینی (ره) را در رابطه با تشکل بسیج دانشجویی و طلبه در سال 67 قرائت نمود و به تبیین آن پرداخت.
ایشان همچنین به پاره ای از فرمایشات حضرت امام (ره) در مورد بسیج اشاره کرد که فرمودند: « بسیج لشکر مخلص خداست. بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان و میقات پا برهنگان است.»
رئیس دانشکده مدیریت و برنامه ریزی دانشگاه امام حسین (ع) گفت: دانشجو موتور محرکه ی اجتماع است و به فرموده شهید بهشتی «اگر دانشجو خواب بماند نماز جامعه قضا می شود.»
ایشان تاکید کردند: حریت مال دانشجوست و 16 آذر نماد استکبار ستیزی است دانشجویان باید هوشیار و آگاه باشند و این روز نباید تبدیل به اعتراض صنفی شود و به ابتذال کشیده شود.
دکتر زارع با بیان این که دانشجو مؤذن جامعه است تاکید کرد: بهبود وضعیت دنیوی و اخروی هر جامعه به بیداری و بلند نظری قشر دانشجو بستگی دارد.
ایشان با تاکید بر این که آگاهی مسئولیت می آورد گفت: مقام معظم رهبری همواره دو خواسته از دانشجویان دارد که نصب العین ماست و عبارت اند از آرمان خواهی و مطالبه گری. زمانی که قشر دانشجو این دو را کنار بگذارد هیچ قشر دیگری از عهده ی آن بر نمی آید.
ایشان در پایان به سخنی از دکتر شریعتی اشاره نمودند که گفت: آن هایی که می‌خواهند حرف های بزرگ در جامعه بزنند و انقلابی محقق کنند باید دو ویژگی داشته باشند: نخواستن و نداشتن؛ زیرا به خاطر دستیابی به خواسته ها باید سکوت کنند و برای حفظ داشته ها هم این طور. بنابر این دانشجو این دو ویژگی را دارد و می تواند موتور محرکه ی اجتماع باشد.
گفتنی است این همایش با پرسش و پاسخ به پایان رسید.