پبام وزیرراه و شهرسازی به هشتمین کنگره ملی مهندس عمران

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ | ۰۸:۵۱ کد : ۲۸۹۷ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۱۲۷
پبام وزیرراه و شهرسازی به هشتمین کنگره ملی مهندس عمران
به گزارش روابط عمومی، در قسمتی از این پیام که توسط مظاهریان معاون وزیر قرائت شد، آمده است: هدف مشترک فعالیت های حوزه مهندسی ساختمان ایجاد مطلوبترین و بهترین بسترها برای زندگی انسان است و این فعالیت ها هم می بایست متناسب بر ظرفیت های جغرافیایی باشد و هم بایستی از طریق سازماندهی به قابلیت ها و استعدادهای مکانی در تحقق زندگی مطلوب نقش زمینه ای ایفا نماید   .
وی افزود: میزان انطباق با ارزش های فرهنگی جامعه در میزان بهره وری یک ویژگی کیفی  موثر است.
همچنین در این پیام اشاره شد: براساس تحقیقات و مطالعات یونسکو، یکی از شاخصه های کشورهای توسعه یافته از هر ده هزار نفر جمعیت، 20 تا 50 منهدس و دانشمند، و در کشورهای در حال توسعه به 5  نفر و در کشورهای عقب مانده به یک نفر تقلیل می یابد.
با توجه به جمعیت ایران و تعداد مهندسین دارای پروانه ی اشتغال به کار مهندسی که مشتمل بر 250 هزار نفر می باشند، به علاوه مجموع فارغ التحصیلان رشته های مهندسی دیگر که در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و جامعه هدف نمی باشند، بالغ بر 350 هزار نفر می رسد.
با اعلام شاخص جهانی یونسکو، سهم ایران از مهندسین بیش از 50 مهندس از هر 10 هزار نفر است. یعنی ما از کشورهای توسعه یافته در تعداد دانش آموخته گان مهندسی نیز پا را فراتر نهادیم.
فاصله ای که مهندسی امروز کشور ما با دنیا دارد، نشان می دهد که کیفیت در امر مهندسی  دلایلی به جز کمیت تعداد مهندسین و حجم پروژه های اجرایی دارد.
در راستای آسیب شناسی و بررسی و رویکرد جوامع پیشرفته و مسیری که آنها پیمودند و بررسی و مطالعات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور با در نظر گرفتن و پیش بینی نیازهای آینده کشور، می تواند رویکرد ما باشد.
یکی از ارکان آینده نگری، بازتعریف نقش مهندسی در جهان امروز است. خیل گسترده مهندسان ما علیرغم صلاحیت های علمی، فاقد توانمندی های لازم برای رقابت در بازارهای جهانی می باشند. در اطراف ایران بازارهای جذابی برای به خدمت گرفتن مهندسان شکل گرفته است ولی مهندسان ایرانی سهم مناسبی از این بازارهای پررونق را نصیب خود نمی نمایند.   
واقعیت این است که جهان امروز، دیگرگون شده و بازیگرانی در آن می توانند ایفای نقش کنند که توانا یی های متناسب با شرایط نوین را کسب کنند.
لزوم بازنگری در قوانین و مقررات مربوط به حوزه مهندسی، تعیین عناوین و محتوی دروس جدید مهندسی، نزدیکتر شدن حوزه های دانشگاهی و مطالعاتی با صنعت، مشخص کردن و تعریف موضوعات جدید تحقیقاتی، متناسب با نیاز امروز و آینده، مورد خطاب قرار دادند، چالش های جهانی مثل کمبود انرژی ، ازدیاد جمعیت، برهم خوردن توازن طبیعت در بازخورد فعالیت های انسان ، بحران کمبود آب، آلودگی آب، غذا، زمین و لایه های اجتماعی، فاصله طبقاتی، از جمله نگرانی های آینده جهان است.
جواب این مشکلات و تنش های آینده کشور و آسیب شناسی ساخت و ساز کشور و قوانین مدون این حوزه، باید دغدغه مهندسان این کشور باشد.