اولین دستگاه نیمه صنعتی غشاء نانو فیلتر در دانشگاه صنعتی بابل رونمایی شد
به گزارش روابط عمومی، اولین دستگاه نیمه صنعتی غشاء نانو فیلتر شب گذشته با حضور دکتر 'کامران دانشجو' وزیر علوم در دانشگاه صنعتی بابل رونمایی شد.
فناوری تولید نانو غشاء یکی از فناوری های پرکاربرد در صنعت امروز است که حوزه کاربرد آن از صنعت آب و فاضلاب تا صنایع غذایی، دارویی و همچنین صنایع نفت ، گاز و انرژی گسترده می باشد.
ماموریت ساخت نسل جدید غشاهای نانو فیلتر در مقیاس نیمه صنعتی در کشور از طرف ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به پژوهشکده فناوری نانو دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل محول شد.
این پژوهشکده در حوزه های مختلف موفق به تولید نانو غشاهایی در اندازه های گوناگون در مقیاس نیمه صنعتی شده است.
نظر به افزایش روبه رشد صنایع مختلف در کشور، قابلیت بالای تولید با توجه به سیاست های پیش رو و نیز دارا بودن پتانسیل ذخایر مواد آلی و معدنی، ایران اسلامی نیز از منظر تولید صنعتی غشاهای مختلف مستثنی نبوده و لازم است با سرمایه گذاری در عرصه تولید نه تنها نیازهای داخلی را مرتفع کرده بلکه بازار منطقه را بدست می گیرد.
در سال 1386، طرح بررسی استفاده از غشاهای نانو فیلتراسیون برای تصفیه آب های لب شور و آلوده آغاز گردید.
با توجه به اینکه هسته اصلی سامانه تصفیه خانه سیستم نانو فیلتراسیون، غشاهای نانو فیلتر بوده که فناوری ساخت و تولید انبوه غشاهای مذکور در انحصار چند کشور پیشرفته است و نیزبا توجه به روند تحریم ها،پروژه ساخت غشاهای نانو فیلتراسیون در دستور کارقرار گرفت .
براین اساس دستیابی به فورمولاسیون غشاهای نانوفیلتر و نیز دستیابی به دانش فنی طراحی و ساخت غشای نانو فیلتر در مقیاس نیمه صنعتی بصورت کاملا بومی توسط پژوهشکده فناوری نانودانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، از دستاوردهای پروژه مذکور است.
در سال همت مضاعف و کارمضاعف این پروژه ملی آغاز شده و در سال جهاد اقتصادی ، پروژه تولید نیمه صنعتی غشاهای نانو فیلتر با نظارت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو توسط محققین دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به بهره برداری رسیده است.
این طرح 18 ماه به طول انجامید که در انجام این دستگاه نیمه صنعتی غشاء نانو فیلتر چهارنفر از اعضای هیات علمی، چهار دانشجو دکترا و شش دانشجوی کارشناسی ارشد همکاری داشته اند.
میزان کل هزینه این طرح یک میلیارد و 500 میلیون ریال می باشد که طراحی و ساخت دستگاه به طور کل توسط اعضای تحقیقاتی پژوهشکده فناوری نانو دانشگاه صنعتی بابل صورت گرفته که تمامی قطعات استفاده شده ایرانی است.
این پروژه در گروه پژوهشی نانوغشاء پژوهشکده فناوری نانو دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل انجام و به اتمام رسیده است.
بهره برداری این طرح کاربردی محور، منجر به خودکفایی کشور در این حوزه از فناوری بسیار راهبردی شده و انحصار این فناوری را پیش تر در دست آمریکا و چند کشور پیشرفته بوده را خارج می نماید.
92273