دکتر جانعلی زاده(1): ادامه حیات دانشگاه صنعتی بابل با پیشرفت فضای فیزیکی امکان پذیر است

۰۱ خرداد ۱۳۹۰ | ۰۸:۵۱ کد : ۲۶۸۲ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۱۱۶
دکتر جانعلی زاده(1): ادامه حیات دانشگاه صنعتی بابل با پیشرفت فضای فیزیکی امکان پذیر است

رییس دانشگاه صنعتی بابل گفت: ادامه حیات دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با پیشرفت فیزیکی امکان پذیر است.

دکتر'عسکرجانعلی زاده' در جلسه شورای اداری شهرستان بابل که روز گذشته با حضور وزیر علوم در دانشگاه صنعتی بابل برگزار شده بود، در جمع مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی ضمن خیر مقدم به دکتر دانشجو، هیات همراه و دیگر مسئولین یادکرد: این دانشگاه در زمینی به مساحت 17 هکتار توسط مرحوم سیدحسین فلاح نوشیروانی در سال 1348 تأسیس و در سال 1352 تحت عنوان انستیتو تکنولوژی اقدام به جذب دانشجو کرد..

وی ادامه داد: به برکت نیت خیرخواهانه واقف این دانشگاه، پله‌های ترقی را یکی پس از دیگری با سرعت و شتاب زیاد طی نمود و تحت عنوان دانشکده تربیت دبیر فنی در سال 1373 و دانشکده فنی و مهندسی در سال 1378 و مجتمع آموزش عالی در سال 1385 در رشته‌های مهندسی عمران، مکانیک، برق ادامه فعالیت آموزشی و تحقیقاتی داده است.

وی خاطرنشان ساخت: در سال 1385 و در تاریخ 16/9/85 با تشکیل اولین جلسه هیأت دولت استانی نقطه عطفی در ادامه فعالیت‌های تحقیقاتی و آموزشی دانشگاه بوجود آمد، به‌طوری‌که براساس یکی از مصوبات این هیأت دولت در استان مازندران، مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی نوشیروانی بابل از پیکره اصلی خود یعنی دانشگاه مازندران جدا شده و به دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ارتقاء یافت.

وی بیان کرد: نکته قابل توجه در این مصوبه، مشروط بودن آن به تأیید شورای گسترش آموزش عالی بوده است که بلافاصله پس از یک ماه از مصوبه هیأت دولت استان و براساس شاخص‌های علمی، آموزشی و تحقیقاتی به تأیید شورای گسترش رسید که همزمان نیز مجلس شورای اسلامی در بودجه سال 1386، با ردیف بوجه‌ای مستقل آن موافقت نموده است.

وی خاطرنشان ساخت: در ادامه تکمیل روند مستقل‌سازی در سال 1387 این دانشگاه دارای سرپرست دانشگاه از طرف وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری شد و در حقیقت پس از آن، این مجموعه به عنوان یک دانشگاه صنعتی مستقل و تنها دانشگاه صنعتی در خطه سرسبز شمال محسوب گشته است.

این مقام ارشد دانشگاه  خاطرنشان ساخت: : هم‌اکنون این دانشگاه دارای پنج  دانشکده به نام‌های دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشکده مهندسی عمران، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی شیمی و دانشکده علوم پایه می‌باشد که حدود چهار هزار نفر دانشجو می‌باشد که یک چهارم دانشجویان آن در مقطع تحصیلات تکمیلی و بقیه دانشجویان در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل می‌باشند.


وی اضافه کرد:  این دانشگاه دارای 103 عضو هیأت علمی بوده که چهار نفر در مرتبه استادی، 20 نفر در مرتبه دانشیاری و بقیه نیز در مرتبه استادیاری و مربی قرار دارند،  هم‌چنین در دو سال اخیر با مساعدت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاه توانسته است تعداد 50 نفر را بورس نماید.

'جانعلی زاده' این مطلب را هم گفت که تعداد 70 نفر کارمند رسمی و پیمانی و 120 نفر پرسنل بصورت قرارداد انجام کار معین در بخش‌های مختلف دانشگاه مشغول به کار می‌باشند.

وی با اشاره به اینکه همه دانشکده‌های این دانشگاه نوشیروانی در مقطع دکتری دارای دانشجو می‌باشد؛ تصریح کرد:  در دانشکده علوم پایه در رشته فیزیک و ریاضی دانشجویان کارشناسی ارشد می باشد و دانشگاه دارای گروههای پژوهشی پیل سوختی، نانوتکنولوژی، پست‌های فشار قوی، هیدروفرمینگ بوده و نیز در مرحله کسب مجوز گروه پژوهشی مهندسی زلزله و ژئوتکنیک است.


وی اضافه کرد: این دانشگاه به سبب فعالیت‌های بسیار زیاد در فناوری نانو اخیراً دارای مجوز قطعی پژوهشکده فناوری نانو نیز شده‌ است.


رییس دانشگاه صنعتی بابل با بیان اینکه به تبعیت از رویکردهای تحقیقاتی، کاربردی حوزه ستادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری محورهایی مورد توجه قرار گرفته است؛ افزود: از سال‌های 1385 در دو زمینه فناوری نانو تکنولوژی، پیل سوختی فعالیت‌های خوبی در دانشگاه انجام شده است که دانشگاه در زمینه پیل سوختی با همکاری تنگاتنگ با موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاع فعالیت می کند.

وی این را هم گفت که دانشگاه دارای 12 واحد مرکز رشد بوده و فعالیت‌های دانش‌بنیان در راستای تبدیل علم به ثروت و بومی کردن دانش گام‌های موثری برمی‌دارد.

وی ادامه داد:  با توجه به صنعتی بودن این دانشگاه و نیز به جهت اینکه همزمان به همراه مصوبه تبدیل مجتمع به دانشگاه ممنوعیت صنعتی نیز از استان رخت بربسته است، رویکرد برآوردن نیازهای صنعتی استان را از طریق تعریف پایان‌نامه‌های کاربردی در سطح کارشناسی ارشد و دکتری جزء دستور دانشگاه قرار گرفته است.

به گفته این مسئول در همین راستا پروژه‌های تحقیقات کاربردی با صنعت منعقد شده است که از جمله آنها انعقاد قرارداد به میزان 50 میلیارد ریال با سازمان‌ها و مراکز صنعتی از جمله، صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران، استانداری مازندران، سازمان مسکن و شهرسازی استان، پژوهشگاه مواد و انرژی، شرکت توانیر، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروی مسلح جمهوری اسلامی ایران، قرارداد سه‌جانبه بین دانشگاه مالک اشتر (پژوهشکده دفاعی شمال)، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل بوده است.
'جانعلی زاده' یاد کرد: هم‌چنین این دانشگاه قراردادهایی با موسسه آموزش و تحقیقاتی صنایع دفاع، سازمان توانیر ایران، سازمان انرژی‌های نو، طرح‌های نوظهور مربوط به صنایع دفاع و معاونت علمی و فناوری ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران منعقد کرده است.

وی بیان کرد:  این نکته قابل توجه است که براساس منویات مقام معظم رهبری پروژه‌های کاربردی دفاعی در این دانشگاه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، به طوری‌که در بازدیدی که سردار وحیدی وزیر دفاع از این دانشگاه داشته‌اند، نوع همکاری این دانشگاه را به عنوان الگوی موفق و مدل پیشنهادی برای دانشگاههای کشور معرفی کردند.

92273