رییس دانشگاه صنعتی بابل بعنوان سخنران کلیدی کنگره دانشگاهای جهان در ترکیه بود

۰۹ آبان ۱۳۸۹ | ۰۸:۵۱ کد : ۲۴۷۵ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۱۲۰
رییس دانشگاه صنعتی بابل بعنوان سخنران کلیدی کنگره دانشگاهای جهان در ترکیه بود

به گزارش روابط بین الملل، رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به عنوان  سخنران اولین کنگره دانشگاههای جهان در شهر چاناکاله ترکیه بود.

دکتر 'عسکر جانعلی زاده' طی گفت و گویی هدف از برگزاری اولین کنگره دانشگاههای جهان در ترکیه را رفع مشکلات جامعه با ورود دانشگاهها در مسایل منطقه و جهان خواند و ادامه داد: در این کنگره اعلام شد که دانشگاهها علاوه بر آموزش و تحقیقات باید نقش خود را در رفع مسایل جهانی ایفاء کنند.

به گفته وی بعد از چهار سال برنامه ریزی، این کنگره با حضور بیش از 80 دانشگاه  از سراسر جهان و با حدود دو هزار نفر از نخبه های علمی دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و مراکز معتبر جهانی از جمله 'ناسا' برگزارشد.

وی با بیان اینکه در این کنگره 14 موضوع برای سخنرانی در نظر گرفته شده بود؛ یادآورشد: همه مقالات ارایه شده در دو جلد با عنوان world universities congress 20/ 24 2010 canakkale,turkey proceedingsبه زبان انگلیسی به چاپ رسید و در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت.

'جانعلی زاده' مقاله ارایه شده در کنگره دانشگاههای جهان از سوی خویش را با موضوع 'جلوگیری  ازمناقشات براساس تعهدات بین المللی، ظرفیت ها و مقررات منطقه ای 'عنوان کرد و بیان داشت: این مقاله  درصفحه 1143 الی 1146 جلد دوم کتاب منتشر شده از سوی دانشگاه چاناکاله ترکیه به زبان انگلیسی به چاپ رسیده است.

وی ادامه داد: در این مقاله یکی از مهمترین راهکارهای جلوگیری از مناقشات بین المللی، تکیه بر ظرفیت ها و قوانین بین المللی و نیز احترام به قوانین حقوق بشر در سازمان ملل یاد شد.

'جانعلی زاده' ضمن بیان این مطلب که کابینه دولت  ترکیه در مراسم افتتاح اولین کنگره دانشگاههای جهان شرکت داشتند؛ خاطرنشان ساخت: در این کنگره که به مدت پنج روز در شهر تاریخی چاناکاله ترکیه برگزار شده بود، روز آخر همان جمعیتی داشت که در مراسم افتتاح داشته است و این نشانه اهمیت این کنگره در سطح بین الملل بوده است.

وی دومین کنگره دانشگاههای جهان را در سال 2015 در استرالیا ذکر کرد.

دکتر 'جانعلی زاده' رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل از مدیریت عالی دکتر 'علی اکدمیر'رییس دانشگاه چاناکاله ترکیه در برگزاری اولین کنگره دانشگاههای جهان و استقبال از شرکت کنندگان قدردانی کرد.

براساس این گزارش یکی از راهکارهای ارایه شده برای جلوگیری از مناقشات بین المللی در مقاله ارایه شده آمده است: می توان بسیاری از مناقشات منطقه ای را براساس ظرفیت موجود در کشورهای منطقه که ریشه در فرهنگ، آداب و سنن و اعتقادات مشترک و همچنین منابع طبیعی و زیر زمینی دارد حل و فصل کرد.

در ادامه گفته شد: با ایجاد سازمان های منطقه ای و تشکیل شبکه ای از کشورهای موجود در منطقه می توان قوانین و مقرراتی را وضع کرد که هم در راستای تعهدات حقوق بین الملل باشد و هم بتواند براساس ظرفیت کشورها نقش های منطقه ای برای آنها در نظر گرفته و با دادن اختیارات به کشورها و نظارت بر عملکرد آنها هم از مناقشات منطقه ای بکاهد و هم در سطح بین المللی نقش موثر ایفاء کند.

92273