پیام رییس دانشگاه صنعتی بابل به مناسبت هفته پژوهش

۰۵ دی ۱۳۸۹ | ۰۸:۵۱ کد : ۲۴۷۴ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۸۸
پیام رییس دانشگاه صنعتی بابل به مناسبت هفته پژوهش

علم و فن‌آوري از طريق توليد ملي و انتقال از کشورهاي ديگر، بايستي در جهت توسعه و رفع  مشکلات علمي، صنعتي، اقتصادي و اجتماعي منطقه و کشور به كار گرفته شود.

بدون شک، انسان امروز، از نتايج تلاش، مطالعه و کنجکاوي‌هاي انسان ديروز تغذيه مي‌کند و انسان فردا چشم به مطالعه و تجربه انسان امروز خواهد داشت، لذا تحقيق و پژوهش را مي‌توان عنصر نجات دهنده انسان و عامل بلوغ و دست يافتن وي به زندگي آرماني دانست و از این روست که امروزه همه جوامع براي دست يافتن به اهداف  و آرمان‌ها، پيشرفت و توسعه، اختراع و ابتکار و روش‌هاي بهينه زندگي تنها از پژوهش و تحقيق سود مي‌جويند.


امروز پويايى علم در گرو پژوهش است و دانشگاه  بسترى است كه علم در آن توسعه پيدا مى كند  و اگر در دانشگاه پژوهش نباشد، علم رو به زوال مى رود يا حداقل دچار ركود مى شود بنابراین پژوهش زيربناي توسعه د ر هر کشوری محسوب می شود و انديشه‌هاي ژرف در قالب پژوهش‌ها ، پديدار مي‌شوند.


 پژوهش نيروي محرکه توسعه در تمامي حوزه‌هاي فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و سياسي است و  توان هر کشور به ميزان پژوهش آن کشور است.

 
سامان‌دهي به فعاليت‌هاي علمي و پژوهشي و رفع مشکلات موجود در اين زمينه، کمک شاياني به استقلال علمي و صنعتي کشور داشته و پيشرفت در جبهه علم و پژوهش، تأثير مستقيمي بر رشد اقتصاد کشور خواهد داشت.


خوشبختانه در سالهاي اخير با پيگيري سياست‌ها و برنامه‌هاي توسعه علمي، شاهد رشد قابل توجه توليدات علمي در كشور بوده‌ايم، ولي آنچه كه مي‌تواند اين رشد را به توسعه پايدار كشور گره‌ زده و موجب پويايي و اثربخشي مؤسسات علمي شود، مديريت هدفمند پژوهش در عرصه‌هاي مختلف علمي  و صنعتی کشور است.

 
بررسي و تحليل چالش‌هاي مديريت صنعت و فناوري نشان مي‌دهد كه مشكلات اصلي در اين زمينه، عمدتاً به عدم تعريف درست پروژه‌هاي صنعتی با پشتوانه پژوهشی و علمی  وكمبود احساس نياز بخش توليد ، خدمات و صنعت به نوآوری و تجاري سازي ، كمبود تجربه و توان تخصصي ارتباط دارد..

 
بنا بر فرمایشات و رهنمود های رهبر معظم انقلاب اسلامی، تجاري سازي و  توليد ثروت از يافته هاي علمي و صنعتي و تشکيل چرخه بهم پيوسته علوم مورد نياز کشور و تبديل فکر و انديشه به محصولات تجاري امری ضروری برای کشور می باشد. چرخه ای که در آن ايده هاي ذهني نخبگان و نابغه ها، به مراکز علمي تحويل شود تا پس از پرورش علمي اين ايده ها، نخبگان فناوري و صنعتي با کار و تلاش جدي، آنها را به محصولات صنعتي و غيرصنعتي تبديل کنند و دستگاههاي ذيربط نيز زمينه توليد و تجاري کردن اين محصولات را فراهم سازند.

92273