سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت ها بهترین راه برای ایجاد درآمد در کشور است
استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت ها بهترین راه برای ایجاد درآمد فعلی در کشور است که باید مورد توجه قرار گیرد.
دکتر 'حمید رضا توکلی' طی گفت و گویی تصریح کرد: پروژه های زیرساختی می بایست هوشمندانه انتخاب شوند تا منافع مادی و معنوی آن طی دهه ها و حتی نسل های بعدی موجب رشد اقتصادی و افزایش کیفیت زندگی مردم گردد.
وی با اشاره به اینکه زیرساخت های استان مازندران به خصوص در بخش راه، فرودگاه و بنادر در حد مطلوب نیست؛ اظهارداشت: درحوزه راه در استان مازندران هدف از سرمایه گذاری بیشتر، نگاه به حمل و نقل مسافر است تا ترافیک جاده ای کاهش یابد که این مورد با ایجاد ناامنی مشکلات دیگری را هم بدنبال خواهد داشت.
وی ادامه داد: به نظر می رسد حمل و نقل کالا می بایست جایگاه ویژه ای در پروژه های راه و راه آهن داشته باشد.
'توکلی' همچنین گسترش بی رویه روستاها و شهرها در حاشیه و گاهی به صورت خطی در امتداد جاده ها ، نبود کمربندی های مناسب در شهرها و یا ساخت و ساز بی رویه در حاشیه کمربندی ها ، وجود بافت های فرسوده در داخل شهرها، ضعیف بودن حمل و نقل ریلی و هوایی در استان و پررونق نبودن بنادر موجود را از چالش های اساسی در بخش راههای زمینی، هوایی و ریلی در استان مازندران یاد کرد.
وی در ادامه انجام تحقیق جامع در مورد امکان سنجی مترو در گستره استان مازندران (برای حمل و نقل مسافر و کالا) و نیز جاده های ساحلی و یا در حاشیه دامنه رشته کوه البرز، گسترش راه آهن به سرتاسر استان و تقویت سیستم راه آهن موجود از نظر کیفی و سرعت، ایجاد کمربندی در شهرها و پاکسازی اطراف کمربندی های موجود و ساماندهی ورودی ها و خروجی های شهر ها را از راهکارهای حوزه راههای زمینی، ریلی و هوایی در استان خواند.
این دکتری مهندسی زلزله توجه ویژه به شهرهای بندری مازندران (تنها انبار و یا ترخیص کننده کالا نباشند)، پیگیری طرح کریدور شمال- جنوب (دریای خزر- خلیج فارس) و بررسی آسیب پذیری زیرساخت های موجود در مقابل تهدیدات احتمالی مانند زلزله و غیره و در صورت لزوم بهسازی آنها و نیز طرح حمل و نقل دریایی (برای مسافر، وسایط نقلیه و کالا) بین شهرهای کلیدی استان را از دیگر راهکارهای بخش راههای زمینی، ریلی و هوایی در مازندران عنوان کرد