قیام 15 خرداد وحدت حوزه و دانشگاه را پایه ریزی کرد

۱۵ خرداد ۱۳۸۹ | ۰۸:۵۱ کد : ۲۳۲۶ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۱۲۵
قیام 15 خرداد وحدت حوزه و دانشگاه را پایه ریزی کرد

رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل عنوان کرد: وحدت مقدس بین حوزه و دانشگاه  كه از آرمانهاي اصلي انقلاب اسلامي و از اصول اجتماعي مبارزه امام خميني(ره) است، در حقيقت با قيام پانزده خرداد پايه گذاري شد.

دکتر 'عسکر جانعلی زاده' طی  گفت و گو یی اظهارداشت: پيش از 15 خرداد سال 1342مذهب درميان بسياري از دانشجويان و تحصيلكرده‌ها و روشنفكران به عنوان مكتبي كه اساس و راهنماي مبارزه محسوب مي‌شد، مورد توجه نبود و  تبليغات چند ساله استعمار به دست رضاخان و فرزند او و تبليغات كمونيست‌ها كه مذهب را افيون ملتها مي‌دانستند از يك سو و كوتاهي بعضي از روحانيون از سوي ديگر، در ذهن جوانان تصوير غلطي از اسلام به وجود آورده بود.

وی اضافه کرد: نهضت اسلامي 15 خرداد در جامعه ايران آثار عميقي به جاي گذاشت و در حقيقت سرنوشت سياسي و اجتماعي آينده ايران را ترسيم كرد.

 وی بیان کرد: رژيم شاه و حاميان امريكايي او گمان مي‌كردند مي‌توانند با اعمال خشونت و افزايش كنترلهاي پليسي و امنيتي‌، نهضت 15خرداد را ريشه‌كن سازند و به فراموشي بسپارند،غافل از آنکه 15 خرداد سرآغاز جنبشي در ميان مردم ايران شد كه صد در صد اسلامي بود.

به گفته وی  اسلامي بودن اين جنبش در شخصيت رهبر آن كه مرجع تقليد و فقيه و زعيم حوزه علميه قم بود جلوه‌گر شده بودو با رهبري امام خميني افسانه جدايي دين از سياست كه دهها سال توسط رژيم و دشمنان اسلام تبليغ شده بود، عملاً باطل شد و مردم مسلمان ايران در مبارزه‌اي قدم نهادند كه ادامه آن براي آنها مانند نماز و روزه‌، شرعاً واجب بود که ايدئولوژي و مكتب اين مبارزه‌، اسلام بود و اصول و مباني و انگيزه‌هاي آن از قرآن و سنت پيامبر و معصومين به دست آمده بود.

وی اعلام کرد: اهداف اصلی امام خمینی (ره) حاكمیت قوانین اسلامی و اجرای شریعت اسلامی ، قطع زنجیرهای وابستگی ، خلع ایادی داخلی آنها و براندازی اصل نظام شاهنشاهی و جایگزینی حكومت اسلامی برای جامه عمل پوشاندن به اهداف نهضت ضروری بود كه امام خمینی تلاش برای تحقق آنها را پیشه خود ساخته بود.

'جانعلی زاده' بیان کرد: قیام اسلامی و فراگیر مردم ایران در پانزدهم خرداد 1342، باعث افزایش آگاهی سیاسی مردم و حضور بیشتر آنها در صحنه شد و باتثبیت رهبری امام خمینی (ره)، گروههای سیاسی غیر‌مذهبی به حاشیه رانده شدند.

وی ادامه داد:  امام خمینی (ره) با بهره‌گیری از تجارب گذشته و با ارائه نظریه «ولایت فقیه» كه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شالوده قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شد، نظام سیاسی جایگزین حكومت سلطنتی را تبیین كرد و با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357، این نظریه جامه عمل پوشید و اساس نظام جمهوری اسلامی ایران را پی‌ریزی كرد.