شركت هيئت اعزامي جمهوري اسلامي ايران در كنفرانس جهاني ايمني زيستـي به سرپرستي آقاي دكتر جهـانشاهي

۰۱ تیر ۱۳۸۷ | ۰۸:۵۱ کد : ۱۹۶۲ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۹۸
شركت هيئت اعزامي جمهوري اسلامي ايران در كنفرانس جهاني ايمني زيستـي به سرپرستي آقاي دكتر جهـانشاهي
<?xml:namespace prefix = o ns = 'urn:schemas-microsoft-com:office:office' />

' شركت هيئت اعزامي جمهوري اسلامي ايران در كنفرانس جهاني ايمني زيستي'

 


چهارمین نشست جهاني متعاهدین پروتکل ایمنی زیستی  کارتاهنا الحاقی به کنوانسیون تنوع زیستی موسوم به( COP-Mop4) در شهر بن، آلمان از تاریخ 23 لغایت 27 اردیبهشت ماه سال جاری (16-12 می 2008) برگزار گردید.

 


بیش از 2000 نماینده شامل روسا، وزراء و نمایندگان دولت ها و شرکت های داخلی و تجاری از 147 کشور عضو در این اجلاس حضور داشته اند تا تعهدشان را به اطمینان از استفاده ایمن از بیوتکنولوژی نوین به انجام رسانند.

 

 

هیئت رسمی اعزامی جمهوری اسلامی ایران متشکل از نمایندگان وزارتخانه های جهاد کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امور خارجه و وزارت علوم تحقيقات و فناوري،وزارت صنايع و معادن ،وزارت بازرگاني و سازمان حفاظت محیط زیست با ریاست دکتر محسن جهانشاهی دبیر شورای ملی ایمنی زیستی كشور و عضو هيئت علمي دانشگاه صنعتي بابل دراین اجلاس شرکت نمودند.

 

 

اعضای این هیئت طی دو گروه کاری WG I,II) ) در خصوص مواردی از جمله ملاحظات اقتصادی و اجتماعی، ارزیابی و مدیریت مخاطرات، کمیته مشورتی، ظرفیت سازی و مشارکت عمومی مباحث را ادامه داده و توصیه ها و نقطه نظرات خود را ارائه نمودند. در خصوص ملاحظات اقتصادی و اجتماعی، هیئت جمهوری اسلامی ایران به حقوق کشاورزان بعنوان حامیان تنوع زیستی کشاورزی و ذخایر گیاهی اشاره نمودند که باید 'حقوق' آنها در انتخاب و یا عدم انتخاب محصولات گیاهی تراریخته (GM ) و نیز خودکفایی در زمینه تولید این گونه محصولات و انتقال تکنولوژی از کشور های توسعه یافته به کشور های در حال توسعه در نظر گرفته شود. طی این اجلاس کشور جمهوری اسلامی ایران به کافی نبودن کلیات اشاره شده در موارد قبلی در زمینه ارزیابی خطر اشاره نمود  و خواستار دید تخصصی و اختصاصی شدن دستورالعمل های ارزیابی خطر و مدیریت خطر سازواره های زنده تغییر شکل یافته ژنتیکی شد.

 

 

همچنین به استفاده از گروههای تخصصی به منظور ظرفیت سازی، تبادل اطلاعات و تجارب و درج این اطلاعات در سایت BCH  و ایجاد یک سیستم تحقیق و بررسی محصولات تراریخته و نیز استفاده از رسانه های گروهی در آگاهی عمومی و نیز افزایش بودجه بمنظور آگاه سازی عمومی اشاره نمود. نکته حائز اهمیت این می باشد که تمامی نقطه نظرات اعلام شده توسط هیئت اعزامی ایران در پیش نویس نهایی اجلاس و بولتن خبری رسمی اجلاس منعکس گردید.

(Earth Negotiation Bulletin )/

vol.9No. 438