نوزدهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های دولتی حاشیه دریای خزر برگزار شد

۲۸ مهر ۱۳۹۵ | ۰۸:۵۱ کد : ۱۸۹۷ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۱۹۲
نوزدهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های دولتی حاشیه دریای خزر برگزار شد
به گزارش روابط عمومی، نوزدهمین اجلاس روسای دانشگاه های دولتی دانشگاه‌های حاشیه دریای خزر از 20 الی 24 مهرماه سال جاری در دانشگاه دولتی داغستان و در شهر ماخاچکالا با حضور دانشگاه‌های ایرانی و دانشگاه‌هایی از کشورهای آذربایجان، قزاقستان و آستاراخان تشکیل گردید. 
دانشگاه مازندران، دانشگاه گیلان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشگاه گلستان و دانشگاه گنبدکاووس دانشگاه‌های ایرانی حاضر در این اجلاس بودند که سرپرستی آن ها با دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل بود.
لازم به ذکر است نوزدهمین اجلاس با هشتادو پنجمین سالگرد دانشگاه داغستان مصادف بود.
این اجلاس علاوه بر مراسم افتتاحیه، با برگزاری دو میزگرد با عناوین 'توسعه پایدار و نقش دانشگاه‌ها'  و 'دریای خزر، دریای صلح و دوستی' ادامه یافت و در آخرین جلسه با بحث و بررسی منجر به صدور بیانیه تعیین سیاست‌های پیش‌رو شد.
در حاشیه این اجلاس بازدیدهایی از مراکز دیدنی و آشنایی با فرهنگ و تاریخ داغستان صورت گرفت و از شهر دربند در جنوب داغستان که دارای شیعیان و ساکنان ایرانی‌الاصل می‌باشد نیز بازدید بعمل آمد.
از محورهای بحث‌های صورت گرفته در اجلاس:
1- توسعه رشته زبان فارسی در دانشگاه‌های روسی عضو اتحادیه و زبان روسی در دانشگاه‌های ایرانی عضو اتحادیه
2- انجام پروژه‌های مشترک حول دریای خزر بین دو طرف
3- تأسیس پژوهشگاه مشترک مطالعات دریای خزر
4- تأسیس و راه‌اندازی سایت اجلاس
در این اجلاس مصوب شد که دانشگاه آتیرائو قزاقستان میزبان اجلاس بعدی در سال 2017 باشد و در سال‌های 2018-2017 نسبت به برگزاری المپیاد ورزشی نیز اقدام نماید.
گفتنی است در مراسم افتتاحیه نوزدهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های دولتی حاشیه دریای خزر دکتر جواد واثقی امیری رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به عنوان رییس دوره‌ایی اجلاس و سرپرست گروه ایرانی سخنرانی ای را ارائه نمودند که شامل گزارش عملکرد دبیرخانه در سال گذشته و بررسی موانع و هم‌چنین پتانسیل‌های موجود در این اتحادیه بوده است.
متن کامل سخنرانی دکتر جواد واثقی امیری رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و رییس دوره ایی اجلاس در مراسم افتتاحیه نوزدهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های دولتی حاشیه دریای خزر به شرح ذیل می باشد:
بسم‌الله الرحمن الرحیم
خدمت اعضای حاضر در جلسه با روسای محترم دانشگاه‌های حاشیه دریای خزر و همراهانشان و خصوصاً هیأت رییسه سلام عرض می‌کنم و از ریاست محترم دانشگاه اتحادیه داغستان به جهت میزبانی این اجلاس و برنامه‌ها و بازدیدهای قبل از اجلاس برای هیأت ایرانی که منجر به آشنایی با تاریخ و فرهنگ غنی مردم داغستان شد نیز تشکر و قدردانی می‌کنم. هم‌چنین لازم است هشتاد و پنجمین سالگرد تأسیس دانشگاه داغستان و 20 سالگی اتحادیه را نیز تبریک عرض نمایم. امیدوارم روزهای 50 و 100 سالگی اتحادیه جشن گرفته شود. یک‌سال افتخار ریاست دوره‌ایی این اجلاس را به عهده داشته که فعالیت‌های انجام شده بطور مختصر به شرح زیر می‌باشد:
- ادامه انجام طرح تحقیقاتی در مورد توسعه کشت برنج و تعیین ارقام برنج قابل کشت در آستاراخان که منجر به کشت تعدادی از ارقام برنج ایرانی در آستاراخان شد و هم‌چنین در ادامه این طرح سرمایه‌گذاری از آستاراخان جهت حمایت از طرح به ایران مسافرت نموده است. هم‌چنین در سفر استاندار محترم آستاراخان به استان مازندران نیز مورد استقبال قرار گرفت. این طرح هنوز ادامه داشته و امید است با سرعت بیشتری به نتیجه برسد.
- اعطای بورس تحصیلی به 2 دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته زبان فارسی توسط دانشگاه گیلان و 1 بورس در رشته مکانیک در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل که در دست بررسی است.
- مکاتبه و مذاکره با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای دریافت بورس تحصیلی بیشتر که با 30 بورس موافقت گردید. (آمادگی اعطای 30 بورس در رشته‌های تحصیلی)
- تبادل دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد که مجموع دانشجویان اعزام شده به آستاراخان و گیلان تا این مرحله 28 نفر می‌باشد و تا پایان سال حدود 40 نفر خواهد رسید. ظرفیت افزایش آن هم وجود دارد.
- اعزام کاروران ورزشی در المپیاد دانشجویی توسط دانشگاه گیلان
- استفاده از فرصت تحقیقاتی کوتاه مدت توسط یکی از محققان کشور آذربایجان در دانشگاه گیلان
با توجه به اشتراکات فراوان فرهنگی، اجتماعی و تاریخی بین کشورهای عضو این اتحادیه و پتانسیل دانشگاه‌های عضو اتحادیه و خصوصاً دانشگاه‌های ایرانی که بعضی از آنها جزء یک درصد دانشگاه‌های تأثیرگذار دنیا محسوب می‌گردند و وجود پژوهشکده‌ها و گروه‌های پژوهشی متعدد که بعضاً ارتباط مستقیمی با دریای خزر دارد مانند: پژوهشکده اکوسیستم خزری در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، پژوهشکده حاشیه دریای خزر در دانشگاه گیلان، پژوهشکده فناوری نانو، گروه‌های آموزشی سازه‌های دریایی، سازه‌های هیدرولیکی و کشتی در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، انتظار همکاری فیمابین، بیشتر از وضعیت فعلی است.
دانشگاه‌های ایرانی عضو اتحادیه آمادگی کامل خود را برای همکاری اعلام می‌دارند.
لذا انشاءا... در برنامه‌های این اجلاس راه‌های گسترش همکاری بیشتر و موثرتر بحث و به راه‌حل‌های مناسبی دست یابیم.
در پایان لازم است از همه دانشگاه‌هایی که در این مدت با این‌جانب همکاری داشته‌اند و هم‌چنین از دبیرخانه دائمی تشکر و قدردانی نمایم.