دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل جزء دانشگاه های برتر کشور در حوزه دیپلماسی علمی اعلام شد

۰۸ آذر ۱۳۹۴ | ۰۸:۵۱ کد : ۱۶۰۷ اخبار قدیمی
تعداد بازدید:۱۰۸
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل جزء دانشگاه های  برتر کشور در حوزه دیپلماسی علمی اعلام شد
به گزارش روابط عمومی، از سوی اداره روابط عمومی و همکاری‌های علمی بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، اسامی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی برتر کشور در حوزه دیپلماسی علمی اعلام شد و در بین دانشگاه‌های صنعتی به ترتیب دانشگاه صنعتی اصفهان، صنعتی شریف، صنعتی بابل، خواجه نصرالدین طوسی و صنعتی امیرکبیر بیشترین میزان پژوهش‌های مشترک بین المللی را تولید کرده‌اند.
محمدجواد دهقانی سرپرست ISC اعلام کرد: دیپلماسی علمی و فناوری یکی از مهم‌ترین سیاست‌های آموزش عالی کشور بویژه در سال‌های اخیر است. سند سیاست‌های کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری نیز جایگاه ویژه‌ای را به دیپلماسی علم و فناوری اختصاص داده است. از همین رو دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشور در تلاشند تا به توسعه روابط با سایر دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی دنیا بپردازند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اظهار داشت: توجه به دیپلماسی علم و فناوری فقط مختص به جمهوری اسلامی ایران نبوده بلکه هم اکنون کشورهای پیشرو در حوزه علم و فناوری نیز به اهمیت این موضوع واقف و شدیدا در این زمینه فعال شده‌اند. از آنجائیکه پژوهش سنگ زیرین فناوری است، این دسته از کشورها انجام پژوهش‌های مشارکتی را در صدر فعالیت‌هایشان قرار داده‌اند. این سیاست و پشتیبانی‌های مختلف مالی باعث شده تا شبکه تعاملات علمی این گروه از کشورها به صورت وسیعی گسترش یابد، همچنین تعاملات فناوری بین آنها نیز در طول یک دهه گذشته گسترش قابل ملاحظه‌ای یافته است.
وی افزود: انجام پژوهش‌های مشترک فراملی، یکی از مهمترین روش‌های تعیین میزان فعالیت و موفقیت دانشگاه ها در حوزه دیپلماسی علمی است، این روش در سطح بین المللی نیز از مقبولیت زیادی برخوردار است. در این روش دو یا چندین پژوهشگر از دو یا چند کشور به انجام تحقیق یا تحقیقات مشترک می‌پردازند و هنگامی که نتایج در مجلات بین المللی منتشر می شود، امکان سنجش میزان فعالیت هر کشور در حوزه دیپلماسی علمی میسر می‌شود.
دهقانی تصریح کرد: بررسی تولیدات علمی کشور در فاصله سال‌های 2014-2012 در معتبرین مجلات بین المللی در پایگاه استنادی آی.اس.آی نشان می دهد که  22 درصد تولیدات علمی کشور به صورت مشارکتی با سایر کشورهای جهان تولید شده است. در بین دانشگاه‌های صنعتی به ترتیب دانشگاه صنعتی اصفهان، صنعتی شریف، صنعتی بابل، خواجه نصرالدین طوسی و صنعتی امیرکبیر بیشترین میزان پژوهش‌های مشترک بین المللی را تولید کرده‌اند.
روابط عمومی دانشگاه، کسب این افتخار ارزشمند را به کلیه دانشگاهیان تبریک عرض می نماید.