سایبرفضا، ارزش ها و هنجار ها را تغییر داد
در ابتدای این مراسم دکتر بهرام عزیزالله گنجی رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با عرض خیرمقدم به همکاران و دکتر خدادی گفت: حماسه 9 دی حضور پرشکوه مردم در صحنه و همچنین تاثیر حضور ملت در میدان را نشان داد و قطعا تا زمانی که مردم پشتیبان این نظام هستند، هیچ آسیبی به انقلاب و نظام نخواهد رسید.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین حسینی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با قدردانی از دکتر خدادی به جهت قبول دعوت گفت: نکته اصلی ای که در حماسه 9 دی بود بصیرت مردم بود، باطل السحری که سحر ساحران و فتنه گران را باطل می کند که این جلسه نیز با هدف بصیرت افزایی شکل گرفت.
سپس دکتر خدادی عضو هیات علمی دانشگاه مازندران در ابتدای جلسه ضمن بیان این که حضور در جمع دانشگاهیان دانشگاهی که افتخار استان و افتخار کشور است مایه مباهات است اظهار داشت: سه تصور برای آینده انقلاب می توان در نظر گرفت: اسقاط، استحاله و تداوم. جنگ تحمیلی 8 ساله برای فروپاشی انقلاب بود که موفق نشد و با توجه به توان دفاعی بالای ایران تصور اسقاط برای دشمنان بعید است و اصولا راه بسته است.
دکتر خدادی گفت: در سال 88، ایران در شرایط بسیار عالی( از جمله کشور متحد، فروش نفت با قیمت عالی و دشمن زمین گیر در منطقه و بدون استراتژی خروج) وارد مذاکرات شد. قرار شد در ژنو شماره 2 ، ایران هسته ای را بپذیرند. حدود 7 ماه قبل از برگزاری انتخابات در ایران بود که مشاوران امنیت ملی اوباما مانع این کار شدند و معتقد بودند با بهم ریختگی در داخل ایران، می توانند امتیاز بگیرند؛ بنابراین برنامه کلانی برای تقلب انتخاباتی چیده شد و با دروغ بزرگ انتخابات، منافع مردم ایران از بین رفت. بعد از واقعه 88 ، همراستایی بین امریکا و اروپا شکل گرفت و تحریم های بی سابقه در طول تاریخ بشر، علیه ایران صورت گرفت.
عضو هیأت علمی دانشگاه مازندران گفت: دشمنان از اول انقلاب تا کنون چندین جنگ را علیه ایران انجام دادند: دهه 60 جنگ نظامی، دهه 70 جنگ فرهنگی، دهه 80 جنگ سیاسی، دهه 90 جنگ اقتصادی و هم اکنون جنگ شناختی و ترکیبی که رسانه ها یکی از زیرمجموعه های اصلی جنگ ترکیبی هستند. اصولا کار رسانه انتقال واقعیت به مخاطب است، اما این رسانه ها جعل واقعیت می کنند.
وی به سه اصطلاح مهم آسیب پذیری، تهدید و آسیب اشاره کرد و گفت: به نقطه ی ضعف که قابل دیدن نیست و تشخیص آن به شدت سخت است و مغز متفکر می خواهد، آسیب پذیری می گویند. هرگاه به آسیب رسیدیم؛ یعنی دستگاه های تحلیل گر ما شکست خوردند. گفت گو و صحبت درباره ی وقایع در پسارویداد آسان است، مهم این است که ما پیش از وقوع رویداد، مسایل را پیش بینی کنیم، تهدید ها را بشناسیم و جلوی آسیب را بگیریم.
دکتر خدادی گفت: سال 2000، سال ورود سایبرفضا در جهان بود. بشر جامعه ی جدیدی را تجربه کرد که تا کنون وجود نداشت. جامعه ی شبکه ای و مجازی که انسان ها در آن زندگی می کنند. سایبر فضا ارزش ها را عوض کرد، کیفیت ارزش ها و هنجارها را در کشور تغییر داد. نسل این دوره، دنیا را کاملا متفاوت می بیند، شاکله ی حسی رفتاری تغییر کرد. سبک جدیدی از اعتراضات به نام سیاست های خیابانی شکل گرفت.
وی اظهار داشت: آنالیز لایه های اعتراضی ایران 5 لایه دارد: نارضایتی اقتصادی، اعتراض مردم نسبت به فساد و تبعیض، اعتراض به سبک زندگی، عده ای نظام سیاسی را قبول ندارند و عده ای دین را قبول ندارند. اعتراض های صنفی امری طبیعی است که اگر رسانه های خارجی و عوامل داخلی وارد شوند، اعتراضات خشونت آمیز می شود.
الان بحث فضای مجازی و رسانه ها، نقش فوق العاده مؤثری دارند. مغز انسان دارای لایه فیزیولوژیک است که کارهای معمولی را انجام می دهد، بخش هیجانی شامل حس های خشم، شادی، نفرت، غم و اندوه و ... است و بخش منطقی که مربوط به انجام کارها با تدبیر است. رسانه های خارجی روی لایه دوم مغز کار می کنند و همه چیز را تحت تاثیر قرار می دهند. در لایه هیجانی کلی تاکتیک وجود دارد که باعث می شود مخاطب حتی واقعیتی را که می بینید، نپذیرد.
گفتنی است این جلسه با پرسش و پاسخ پایان یافت.